Nordjysk medaljehåb avancerer

Aalborgensiske Peter Rosenmeier vandt sin gruppe ved PL

Peter Rosenmeier er klar til næste fase af den paraolympiske turnering. Arkivfoto: Morten Olsen
Sport 9. september 2016 17:03 - Opdateret 10. september 2016 10:27

RIO DE JANEIRO: Den danske bordtennisspiller Peter Rosenmeier vandt også sin anden kamp ved de paralympiske lege i Rio og er nu klar til næste stadie af turneringen.

Med sejren i fire sæt over spanieren Alberto Seoane Alcaraz sikrede han sig førstepladsen i sin indledende gruppe.

Sejrscifrene lød 11-3, 9-11, 11-8, 11-3.

Danskeren kom fremragende fra start og vandt suverænt første sæt, men spanieren kom godt tilbage og vandt det efterfølgende sæt.

Længe lå tredje sæt på vippen, men Rosenmeier hev det hjem og vandt sikkert det fjerde sæt.

Rosenmeier regnes som et stort medaljehåb i Rio. Han vandt guld ved de paralympiske lege i 2008 i Beijing, mens det blev til bronze både i 2004 i Athen og i 2012 i London.

Også Michal Spicker Jensen vandt fredag sin kamp. Det blev til en sejr i fire sæt over israeleren Danny Bobrov. Det betyder, at Michal Spicker Jensen nu er klar til ottendedelsfinalen på trods af et nederlag i første kamp torsdag.

I bordtennis for kvinder hentede Sophie Walløe også sin første sejr i gruppespillet fredag.

Den 16-årige dansker vandt 11-4, 11-7, 16-14 over Umran Ertis fra Tyrkiet.

Sophie Walløe tabte torsdag sin første kamp i gruppe B med 0-3 i sæt til polakken Natalia Partyka, der har vundet guld ved de seneste tre paralympiske lege.

Den danske teenager møder lørdag australieren Melissa Tapper i den sidste gruppekamp. Begge spillere har vundet en kamp hver i gruppen.

I svømning sluttede Lasse Winther Andersen sidst i sit indledende heat i 50 meter fri. Tiden 26,51 sekunder placerede ham som nummer 16 blandt de 17 deltagere.

I 100 meter butterfly sluttede Niels Mortensen som nummer fem i sit heat. Med tiden 1 minut og 05,99 sekunder endte han samlet som nummer ni blandt de 12 deltagere, hvilket var blot fem hundrededele af et sekund fra en finaleplads.

Amalie Vinther var ikke i nærheden af at nå finalen i 100 meter butterfly.

Danskeren blev nummer seks i sit indledende heat i 1 minut og 27,78 sekunder, hvilket samlet rakte til en placering som nummer 11 blandt de 13 deltagere.

I atletik deltog Ebbe Blichfeldt i 5000 meter kørestolsrace.

Danskeren sluttede klart sidst i sit heat i tiden 11 minutter og 42,20 sekunder, og Ebbe Blichfeldt sluttede også sidst samlet blandt de 19 deltagere.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...