Nordjysk mor søgte hjælp før drab på sin søn

En 20-årig kvinde fra Frederikshavn, der er sigtet for at have dræbt sit barn, søgte flere gange om hjælp.

Nordjysk mor søgte hjælp før drab på sin søn

Mindst fire gange havde en 20-årig drabssigtet mor fra Frederikshavn kontakt til sundhedssystemet i dagene før, hun dræbte sin ni dage gamle søn.

Det skriver Ekstra Bladet, der har fået indsigt i en redegørelsen om sagen.

Dagen inden drabet blev moren kørt med ambulance til Hjørring Sygehus, fordi hun havde taget otte Panodil-piller. Senere samme dag blev hun overført til psykiatrisk skadestue på Aalborg Sygeshus.

Efter en såkaldt primær vurdering på den psykiatriske skadestue valgte lægerne at sende moren hjem om aftenen den 14. februar, viser redegørelsen.

Begge sygehuse så ikke faresignalerne, men det er også uvist, hvor klare signalerne har været, siger morens advokat Per Bøgh Jensen.

- Problemet er, at der har været flere advarselslamper, som har blinket, men hvor højt har de blinket, spørger morens forsvarer, advokat Per Bøgh Jensen til Ekstra Bladet.

På selve drabsdagen fik familien besøg af en sundhedsplejerske, som hjalp moren med at komme til lægen med det samme. Efter en konsultation blev moren sendt hjem igen.

Samme dag ringer faren 112 klokken 14.11, da han efter en kort tur ud finder sønnen kvalt, mens moren har forsøgt at begå selvmord. Et forsøg som dog ikke lykkedes.

Selv mener kommunen ikke, at den kunne have ageret anderledes.

- Jeg kan kun sige, at dette er så trist og tragisk, som noget kan være, og at vi i kommunen ikke kunne gøre mere, end vi gjorde, siger den konservative formand for socialudvalget i Frederikshavn Kommune, Peter E. Nielsen, til Ekstra Bladet.

Moren er sigtet for drabet, og hun har erkendt i et grundlovsforhør at have dræbt sin nyfødte søn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.