Nordjysk pilot skrev verdenshistorie

Dennis Kær fra Nibe blev den første pilot i historien til at lande Boeing 737-fly på Sydpolen

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NIBE:Som luftkaptajn for det schweiziske flyselskab PrivatAir er nordjyske Dennis Bo Kær vant til at lægge an til landing på landingspladser verden over.

Alligevel kom piloten fra Nibe noget på udebane, da han forleden skulle bringe et Boeing 737 til jorden. Den sædvanlige landingsbane af asfaltunderlag var nemlig skiftet ud med is. Dennis Bo Kær skulle som den første i verdenshistorien lande et passagerfly af typen Boeing 737 på Sydpolen.

Omfattende planlægning

Turen, der gik fra Cape Town i Sydafrika til Antarktis, er kommet i stand som følge af et samarbejde mellem Dennis Bo Kærs arbejdsgiver PrivatAir og en forskergruppe fra Norsk Polarforskningsinstitut. Forud er gået et års minutiøs planlægning.

- Det har været et meget omfattende planlægningsarbejde. I sådanne tilfælde skal man jo simpelthen tage højde for alle tænkelige scenarier, fortæller Dennis Kær.

Den grundige forberedelse skulle vise sig at betale sig tilbage. Verdenspremieren forløb nemlig helt efter bogen.

Fantastisk oplevelse

- Det gik fuldstændig, som vi havde regnet med. Det lyder jo spektakulært, at man skal lande et passagerfly på et underlag af is, men jeg oplevede det egentlig ikke som en markant anderledes oplevelse i forhold til en asfalteret landingsbane. Det er jo et bevis på, at vores forberedende træning har været optimal, mener Dennis Kær.

Derfor gav det heller ikke anledning til ekstra sommerfugle i maven, da nordjyden lagde an til en verdenshistorisk landing.

- I det moment er man simpelthen så fokuseret på opgaven, så det var egentlig først senere, at det gik op for mig, hvor overvældende det var. Når man tænker tilbage, har det jo været en fantastisk oplevelse, siger Dennis Kær.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk