Nordjysk politiker kaldte kvinde for tæve

Ordvalget i chat var afgørende for, at regionsrådsmedlem Thomas Hav endte med at forlade S

Regionsrådsmedlem Thomas Hav (UP) - kaldte i chat flere kvinder for ”tæve”, men afviser at have skrevet noget, der kunne opfattes som nedsættende over for kvinder. Arkivfoto: Thomas Hansen

Regionsrådsmedlem Thomas Hav (UP) - kaldte i chat flere kvinder for ”tæve”, men afviser at have skrevet noget, der kunne opfattes som nedsættende over for kvinder. Arkivfoto: Thomas Hansen

NORDJYLLAND:Når den socialdemokratiske regionsrådsgruppe i søndags satte regionsrådsmedlem Thomas Hav stolen for døren - hvilket efterfølgende fik ham til at forlade partiet - var årsagen ikke udelukkende en chat med en kvindelig partifælle, der følte sig generet af politikerens sprogbrug.

Chatten, der foregik på Facebook midt i december, var, efter hvad NORDJYSKE erfarer, kulminationen på et længere forløb, hvor kvindelige politikerkolleger og ansatte i regionen ved flere lejligheder har følt, at den socialdemokratiske politiker med sit ordvalg over for dem udviste, hvad flere kilder betegner som "grænseoverskridende adfærd". I flere tilfælde udløste dette klager til regionens ledelse, der efterfølgende opfordrede Thomas Hav til at ændre adfærd, når han færdedes i regionshuset.

Den langvarige, skriftlige udveksling på Facebook mellem Thomas Hav og en østjysk partifælle blev dét, der slog hovedet på sømmet. Partifællen klagede til partiledelsen over, at den nordjyske politiker i sin skriftlige - og til tider for begge parters vedkommende ret åbenhjertige - meningsudveksling med hende adskillige gange brugte ordet "tæve" dels om hende, dels om andre navngivne kvindelige partifæller.

Mod slutningen af chatten - hvor udtrykket igen var blevet brugt - spurgte den østjyske partifælle:

"Kalder du generelt kvinder for "tæven"?

"Det sker ......," svarede Thomas Hav.

"Virkelig uklædeligt.... Forsøg at stoppe med det! Ikke sundt i disse ligestillingstider," rådede kvinden.

Sprogbrugen fik gruppeformand Mogens Nørgård til at sige, at Thomas Hav havde overskredet grænsen for, hvad man som folkevalgt kan tillade sig - selv om chatten foregik i et lukket rum mellem to personer.

Over for Ritzau afviste Thomas Hav tirsdag at have skrevet noget, der kunne opfattes som nedsættende over for kvinder.

Thomas Hav fastholder samtidig - som han også gjorde i NORDJYSKE tirsdag - at det er utilfredshed med forløbet af konstitueringen efter regionsrådsvalget, der har fået ham til at forlade partiet og fortsætte som løsgænger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.