Nordjysk Rolex-ur solgt til rekordhøjt million-beløb

Ejere havde kun regnet med, at det kunne indbringe dem omkring 40.000 kr. på auktion

Det fornemme Rolex-ur blev solgt på auktion for svimlende 1,7 mio. kr. Det er ny rekord i Danmark. Foto: Bruun Rasmussen

Det fornemme Rolex-ur blev solgt på auktion for svimlende 1,7 mio. kr. Det er ny rekord i Danmark. Foto: Bruun Rasmussen

NORDJYLLAND:Et kostbart Rolex-ur, som blev indleveret til vurdering i Nordjylland, er på en auktion hos Bruun Rasmussen blevet solgt for et rekordhøjt beløb: 1,7 mio. kr.

Det er det højeste hammerslag, der nogensinde er opnået på en auktion over armbåndsure i Danmark, oplyser auktionsfirmaet i en pressemeddelelse.

Uret er et Rolex Daytona Cosmograph fra 1964-65, også kendt som "Paul Newman-uret", og det kom helt bag på ejerne, hvor meget uret kunne sælges for.

- Det blev indleveret ved en vurderingsdag på KUNSTEN i Aalborg, hvor et ægtepar medbragte det ikoniske ur uden at vide, hvad det var værd. De havde en forventning om en vurdering i omegnen af 30.000-40.000 kr., men de blev nærmest chokerede over, at vurderingen lå på 800.000 til en million kr., fortæller Casper Behrendtzen, leder af Bruun Rasmussens afdeling for armbåndsure.

- Da ægteparret torsdag overværede salget af uret i auktionssalen, blev de helt høje af lykke over den rekordhøje pris på uret, som ellers bare havde ligget hengemt i en bankboks i mange år, tilføjer han.

Bydelysten var stor på det ikoniske Rolex-ur - opkaldt efter et tilsvarende eksemplar, som den amerikanske skuespiller Paul Newman i sin tid bar om sit håndled.

Netop den ur-model har opnået kultstatus blandt samlere verden over. Dertil kom, at det solgte ur er i ekstremt god stand og i den originale æske med certifikat.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden