Auktioner

Nordjysk Rolex-ur solgt til rekordhøjt million-beløb

Ejere havde kun regnet med, at det kunne indbringe dem omkring 40.000 kr. på auktion

Det fornemme Rolex-ur blev solgt på auktion for svimlende 1,7 mio. kr. Det er ny rekord i Danmark. Foto: Bruun Rasmussen

Det fornemme Rolex-ur blev solgt på auktion for svimlende 1,7 mio. kr. Det er ny rekord i Danmark. Foto: Bruun Rasmussen

NORDJYLLAND:Et kostbart Rolex-ur, som blev indleveret til vurdering i Nordjylland, er på en auktion hos Bruun Rasmussen blevet solgt for et rekordhøjt beløb: 1,7 mio. kr.

Det er det højeste hammerslag, der nogensinde er opnået på en auktion over armbåndsure i Danmark, oplyser auktionsfirmaet i en pressemeddelelse.

Uret er et Rolex Daytona Cosmograph fra 1964-65, også kendt som "Paul Newman-uret", og det kom helt bag på ejerne, hvor meget uret kunne sælges for.

- Det blev indleveret ved en vurderingsdag på KUNSTEN i Aalborg, hvor et ægtepar medbragte det ikoniske ur uden at vide, hvad det var værd. De havde en forventning om en vurdering i omegnen af 30.000-40.000 kr., men de blev nærmest chokerede over, at vurderingen lå på 800.000 til en million kr., fortæller Casper Behrendtzen, leder af Bruun Rasmussens afdeling for armbåndsure.

- Da ægteparret torsdag overværede salget af uret i auktionssalen, blev de helt høje af lykke over den rekordhøje pris på uret, som ellers bare havde ligget hengemt i en bankboks i mange år, tilføjer han.

Bydelysten var stor på det ikoniske Rolex-ur - opkaldt efter et tilsvarende eksemplar, som den amerikanske skuespiller Paul Newman i sin tid bar om sit håndled.

Netop den ur-model har opnået kultstatus blandt samlere verden over. Dertil kom, at det solgte ur er i ekstremt god stand og i den originale æske med certifikat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst