Nordjysk succes opnår fornem hæder

Hybenmarmelade fra egne marker - det kan man lide inden for gastronomiens verden

Annette og Henrik Bruun Sørensen får fornem gastronomisk pris for deres hybenmarmelade. Arkivfoto

Annette og Henrik Bruun Sørensen får fornem gastronomisk pris for deres hybenmarmelade. Arkivfoto

STERUP/KØBENHAVN:Hybenmarmelade fra egne marker. Det er blevet en succes for Annette og Henrik Bruun Sørensen, der driver Bondegårdshyben i Sterup.

På lørdag får det initiativrige par overrakt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom, og det sker i København. Begrundelsen er, at de har skabt et produkt, der forædler lokale, sunde bær.

- Der er ikke noget bedre end et veldækket morgenbord, med mælkeprodukter, friskbrygget kaffe, godt brød og så - hvis vi er i Nordjylland - hybenmarmelade, lyder det fra indstillerne til hæderen.

- Her er det nærmest utænkeligt ikke at sætte et glas af denne vitaminrige frugt på bordet. Ofte hjemmelavet, men hvis tiden og energien ikke rækker, så vælger de fleste at købe et glas fra Hybengaarden.

På gården blev der oprindeligt kun plantet hyben til eget og venners forbrug. Men det greb om sig, og i dag producerer gårdmandsparret også marmelader af stort set alle kendte danske (og nordiske) bær. Dog er det kun hyben de selv avler, al anden frugt bliver indkøbt enten fersk eller på frost.

Selv siger de:

- Vi kunne efterhånden ikke lave marmelade nok til at opfylde ønskerne hos vore venner, naboer og familie. Derfor opstod tanken: Hvorfor ikke prøve, om endnu flere vil have vores sunde og smagfulde marmelade, og på sigt måske leve af det.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden