Nordjysk tv-vært spreder smil til syge børn

Tv-vært Sisse Fisker arrangerer fester for børn i behandling på landets hospitaler

Charlotte Bøje
Der blev festet med lækkerier, gaver og underholdning på sygehuset i Hjørring mandag.Foto: Andreas Falck
Hjørring 14. november 2016 20:04

HJØRRING: Hun ved selv, hvordan det føles, når ens barn bliver indlagt. I foreningen SMILfonden spreder den nordjyske tv-vært fra Tårs ved Hjørring nu smil og pusterum til børn, som alle har til fælles, at de er i langvarig behandling på et dansk hospital.

- Ideen opstod da mine egne unger var indlagt med lyskebrok. Det jo frygteligt, det her med at se sit barn blive lagt i narkose. Så dengang tænkte jeg, at når jeg havde overskud, så ville jeg lave noget for familier, som kæmper endnu mere end vi gjorde, forklarer Sisse Fisker.

For godt to år siden stiftede hun SMILfonden, som blandt andet holder fester på hospitaler landet over for syge børn og deres familier. Det blevet til i alt ni fester, hvor den seneste fandt sted mandag aften på Regionshospitalet i Hjørring.

- Hjørring Kommune gik ind i det og donerede 20.000 kroner og så spurgte vi om vi måtte komme og holde fest på sygehuset, som heldigvis sagde ja, griner Sisse Fisker.

- Det giver en glæde i hverdagen og så tænker jeg at det er godt at komme her på sygehuset, hvor det ikke bare er sygeplejersker og læger, siger Pia Jørgensen, Brønderslev. Hun deltog i festen sammen med sin seksårige datter Gabi, som var særligt inviteret.

- Jeg har været indlagt, fordi jeg har ondt i maven. Første gang var for et halvt år siden, fordi jeg kastede op, forklarer Gabi Ann Meyer Jørgensen.

- De har jo ikke bare brækket en arm. De børn kæmper med sygdomme, som de skal medicineres eller opereres for - mange gange. De børn fortjener et frikvarter sammen med deres familier, forklarer Sisse Fisker.

SMILfonden er drevet af hovedsagelig ti faste frivillige og nogle løst tilknyttede, som hjælper ved de enkelte arrangementer. Foreningen har 1200 medlemmer.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...