Nordjyske alligatorer krydser Atlanten

Nu er de små kaimaner på vej til et nyt liv i USA

Nu er de små kaimaner på vej til et nyt liv i USA

De sjældne sorte kaimaner, der som de første i verden blev klækket i fangenskab i Aalborg Zoo i 2013, er nu begyndt på næste etape i livet.

Først på ugen blev 10 unge kaimaner forsigtigt indfanget og lagt i specialtilpassede kloakrør og transportkasser for at påbegynde rejsen til Phoenix Herpetological Society i Arizona, og de er nu velankommet til deres nye hjem.

Tidligere har Aalborg Zoo leveret to kaimanunger til en zoo i Fransk Guyana, og nu er resten af kuldet så sendt til et amerikansk undervisnings- og naturbevarelsescenteret for padder og krybdyr.

- Kaimaner er ikke særlig almindelige i fangenskab, og de er meget vanskelige at få til at yngle, så vi er stolte af, at det er lykkedes for os to gange.

- De 10 unger, vi har sendt afsted nu, er otte fra det første kuld fra 2013 og to mindre fra et nyt kuld, der blev klækket i sommeren 2015, siger Rikke Kruse, zoolog i Aalborg Zoo.

I Danmark kan kaimaner kun opleves i Aalborg Zoo og i Krokodille Zoo på Falster.

Kaimanernes sjældne mørke skind er meget eftertragtet og arten er i stærk tilbagegang på grund af indfangning og indskrænkning af deres leveområder.

Den sorte kaiman er en særlig gruppe indenfor alligatorfamilien, der kun lever i Sydamerika.

De voksne dyr er typisk 3-4 meter lange, men gamle hanner, kan blive over 5 meter lange.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden