Nordjyske byer ramt af lokale indbrudsbølger

Enkelte nordjyske byer er hårdt ramt af indbrud denne sommer. Politiet formoder, at tilrejsende grupperinger står bag

Frederik Siiger
Selvom indbrudstallet ligger lavere i Nordjylland end sidste år, er enkelte byer hårdt ramt af indbrud. Arkivfoto: sdecoret - Fotolia
Nordjylland 17. august 2016 08:04 - Opdateret 17. august 2016 08:38

NORDJYLLAND: Selvom indbrudstallene for denne sommer generelt ligger lavere end sidste år, så har nogle nordjyske byer kæmpet med indbrudsbølger hen over sommeren.

I Vestbjerg har man for eksempel modtaget 14 anmeldelser om indbrud i juli alene mod bare en enkelt anmeldelse i samme periode sidste år. En lignende statistik finder man i Sindal, hvor antallet i juli er på 15 anmeldelser mod også kun én sidste år.

- Selvom det generelle antal anmeldelser er faldet, så oplever vi lokale bølger af indbrud i nogle byer, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi Sune Myrup.

Mønstret leder politiets mistanke i en bestemt retning.

Tilrejsende grupperinger

- På baggrund af tidligere erfaringer formoder vi, at der er tale om tilrejsende grupperinger. Men det er vi selvfølgelig i gang med at undersøge, og vi har sat ekstra bemanding ind i områderne, siger politikommissæren.

På baggrund af de lokale bølger har politiet indsat ekstra mandskab til at patruljere i områderne. Det gav pote d. 4. august da en natlig patrulje fangede en 33-årig litauisk mand.

- Jeg vil nødigt gå i detaljer med, hvordan og hvornår vi sætter ekstra ind, men det handler om, at vi støtter med ekstra mandskab her fra Aalborg i de byer, der er hårdt ramt, siger Sune Myrup og tilføjer:

- Hvad angår den litauiske mand er vi stadig i gang med efterforskningen, så der kan jeg sige andet, end at han er varetægtsfængslet.

Sune Myrup kan ikke sige noget om, hvorvidt bølgen er ved at lægge sig eller ej.

Tænk dig om på nettet

På Vestbjergs egen Facebook-side kører sideløbende en diskussion om, hvad folks aktivitet på netop de sociale medier kan anspore indbrudstyvene til.

- Folk skal tænke sig om, når de lægger ting op på nettet. Vi ved, at kriminelle holder øje med designermøbler i salgsannoncer og Facebook-opslag, hvor folk skriver, at de tager på ferie, siger Sune Myrup.

Kommissæren oplyser desuden, at antallet af anmeldelser i Nordjylland i julimåned er faldet fra 393 sidste år til 221 i år, hvilket er et fald på over 40 %.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...