Nordjyske byggepladser anmeldt til Arbejdstilsynet

Otte byggepladser er blevet meldt til Arbejdstilsynet, efter at Byggefagenes Samvirke i Aalborg har været på kontrolbesøg for at tjekke belysningen

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Det så sort ud alt for mange steder, da fem hold fra Byggefagenes Samvirke i Aalborg ved syvtiden om morgenen i tirsdags besøgte 19 lokale byggepladser for at tjekke, om belysningen og arbejdsforholdene var i orden.

Det skriver Fagbladet 3F.

På seks af byggepladserne var den belysning, som der blev arbejdet i, så ringe, at Byggefagenes Samvirke har meldt det til Arbejdstilsynet. På otte af byggepladserne stod det så skidt til med belysningen, at Byggefagenes Samvirke har varslet endnu et kontrolbesøg om to uger. Og kun på fem af byggepladserne var tingene nogenlunde i orden.

- Det piner mig voldsomt, men understreger, at vores patruljer er nødvendige hvert år, siger Reidar Kogstad, der er formand for Byggefagenes Samvirke i Aalborg og formand for Byggegruppen i 3F Aalborg til Fagbladet 3F.

Byggefagenes Samvirke er et samarbejde mellem byggefagsorganisationerne.

Byggefagenes Samvirkes lyskampagne er en tilbagevendende begivenhed, der har fundet sted i de seneste 30 år og har til formål at nedbringe antallet af arbejdsulykker.

Derfor ærgrer det Reidar Kogstad, at der stadig er problemer med belysningen på mange byggepladser i den mørke tid af året.

- Det er det samme, som vi oplever igen og igen. År efter år. Uvidenhed og ligegyldighed, siger han.

Erhvervs- og Byggestyrelsens såkaldte vinterbekendtgørelse, der gælder fra 1. november til 31. marts, stiller blandt andet krav til belysningen på adgangsveje og belysningen i arbejdsområder på byggepladser.

Men under kontrolbesøgene så Reidar Kogstad og hans kolleger alt fra folk, der pillede stilladser ned i fjerde til femte sals højde uden sikkerhedsline, gelænder eller andre sikkerhedsforanstaltninger med en pandelampe som den eneste belysning, til byggepladser, der stort set var mørklagte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.