Nordjyske elever: Lærerne kommer for sent

Timen skulle være i gang, men hvor er læreren?

Colourbox <i>colourbox.com</i>

Colourbox colourbox.com

POULSTRUP:På 289 folkeskoler spejder mange elever forgæves efter læreren, når frikvarteret slutter. På de skoler oplever mindst 15 procent af eleverne fra 4. til 9. klasse, at læren ikke møder præcist, skriver Avisen.dk.

På det nu lukkede Vrejlev Undervisningssted ved Hjørring, svarede omkring 45 procent af eleverne i en måling, at deres lærer ’sjældent’ eller ’aldrig’ mødte til tiden. Det viser svar fra den nationale trivselsmåling, som Avisen.dk har fået aktindsigt i hos Ministeriet for Børn.

Skoleleder: En misforståelse

På Grauballe Skole tror skoleleder, Lars Engeborg, at der er tale om en misforståelse, når eleverne siger, at lærerne ofte kommer for sent.

Skolen har teaterringning, hvor der ringes ind nogle minutter før, timen faktisk begynder. Hvis eleverne er indendørs, vil de hurtigere nå til klasseværelset, end de lærere som er udenfor og er gårdvagter. Men lærerne møder stadig til tiden.

- Det er ikke sikkert, at læren er lige så hurtigt i klasseværelset som eleverne, men det er en misforståelse, at de kommer for sent. Lærerne gør det, de skal og mere til. Jeg er ikke bekymret, siger skolelederen til Avisen.dk.

Professor: Dårlig kvalitet i undervisningen

Forældrene har god grund til at være bekymrede, hvis læren tit kommer for sent til undervisningen, siger Niels Egelund, professor og centerleder for Center for Strategisk Uddannelsesforskning, Aarhus Universitet.

- Det giver dårlig kvalitet i undervisningen. Timerne begynder mere kaotisk, fordi eleverne er på egen hånd. Konflikter fra frikvarteret kan fortsætte ind i timen. Når læren kommer ind i lokalet, tager det tid at skabe ro, siger han til Avisen.dk.

Niels Egelund tror, at mødekulturen er meget forskellig fra skole til skole.

Formand for Skolelederforeningen, Claus Hjortdal mener, man skal tage forbehold overfor elevernes svar. Særligt de små klasser svarer eleverne ofte spontant på, hvad de har oplevet den seneste time eller dag. Men:

- Uanset hvad er det ikke hensigtsmæssigt. Det er en indikation på, at der kan gemme sig problemer, mener han ifølge Avisen.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.