NORDJYSKE går sammen med Morsø Folkeblad

NORDJYSKE Medier tilbyder aktionærerne i Morsø Folkeblad at købe deres aktier

Morsø Folkeblad kan blive en del af NORDJYSKE Medier. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Morsø Folkeblad kan blive en del af NORDJYSKE Medier. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

AALBORG:NORDJYSKE Medier tilbyder aktionærerne i Morsø Folkeblad at købe deres aktier, og bestyrelsen for Morsø Folkeblad anbefaler aktionærerne at sige ja til tilbuddet, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Morsø Folkeblad har en stærk markedsposition på Mors, og hvis virksomheden bliver en del af NORDJYSKE-koncernen, vil vi som regional mediekoncern stå stærkt i alle egne af Region Nordjylland, siger administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør hos NORDJYSKE Per Lyngby.
Han ser flere positive muligheder for NORDJYSKE ved en overtagelse af Morsø Folkeblad.
- Ud over et dagblad, der kommer seks dage om ugen til mange morsingboer, udgiver Morsø Folkeblad en gratis ugeavis, som har en stor annonceindtægt, siger han.
Og på det digitale område er der ifølge Per Lyngby indtægtsmuligheder, som venter på at blive realiseret.
- Vi får i givet fald mulighed for at udbrede alle vores forskellige digitale platforme til vores nye kunder på Mors, og det vil give os ekstra indtægter, konstaterer Per Lyngby.
Han understreger, at selv om NORDJYSKE overtager Morsø Folkeblad ved årsskiftet, vil 2013 være et overgangsår, hvor der ingen dramatiske ændringer vil ske.
- Vi vil bruge 2013 til sammen med ledelsen i Morsø Folkeblad at finde ud af, hvordan virksomheden skal være organiseret på længere sigt, men der er selvfølgelig nogle indlysende gevinster ved at sammenlægge ensartede funktioner, siger Per Lyngby.

- Udviser rettidig omhu

Hos Morsø Folkeblad mener administrerende direktør Kim Sangild, at ledelsen ved at anbefale et aktiesalg til NORDJYSKE ”udviser rettidig omhu”.

- Vi er ikke på nogen måde nødlidende, men vi kan godt se, at vi på længere sigt vil få svært ved at klare os alene, og på den baggrund vil det være en garanti for Morsø Folkeblads overlevelse på det nuværende kvalitetsniveau at blive en del af NORDJYSKE. Derfor har reaktionen hos både aktionærer og ansatte på NORDJYS-KEs tilbud været meget positiv, siger han.
Kim Sangild er selv storaktionær i Morsø Folkeblad med en ejerandel på 30 procent, og hvis man lægger ejerandelen hos Den Lokale Erhvervsfremmefond til, når man op på 54 procent af aktiekapitalen.
Aktionærerne i Morsø Folkeblad mødes 10. december til en ekstraordinær generalforsamling, hvor de skal tage stilling til et forslag om at fjerne den eksisterende stemmeretsbegrænsning - en betingelse, som NORD-JYSKE har stillet i forbindelse med købstilbuddet.
Siger aktionærerne efterfølgende ja til at sælge deres aktier, har de udsigt til en god gevinst.
De har nemlig oprindelig betalt 1000 kroner per aktie, og NORDJYSKEs tilbudspris lyder på 3500 kroner per aktie.
Morsø Folkeblad har i alt 1200 aktionærer.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.