Htx’ere fra Thisted til robot-OL

To 2.g’ere fra Teknisk Gymnasium i Thisted skal til World Robot Olympiad. Dermed er skolen for andet år i træk repræsenteret ved WRO

Morten Kyndby Holm
Mouritz Jørgensen og Christoffer Jønsson med deres robot, som sikrede dem en klar sejr i den nationale robotkonkurrence på Datalogisk Institut under Aarhus Universitet. Foto: Allan Ekström
Aarhus 11. oktober 2017 16:17

AARHUS: For andet år i træk er Teknisk Gymnasium i Thisted repræsenteret, når unge fra hele verden dyster i World Robor Olympiad (WRO).

To 2.g’ere, Mouritz Jørgensen og Christoffer Jønsson, blev nemlig suveræne vindere af den nationale konkurrence, der i weekenden fandt sted på Datalogisk Institut under Aarhus Universitet.

De stillede op i "Regular" - den sværeste af de to kategorier, og sværhedsgraden var i år uhyggelig høj, fortæller Allan Ekström, lektor på EUC Nordvest, som Teknisk Gymnasium er en del af.

Opgaven var at bygge og programmere robotter, som kunne samle og rejse modeller af vindmøller i Lego Mindstorm.

14 hold havde tilmeldt sig til den danske konkurrence, men i sidste ende stillede kun tre op. Og Mouritz og Christoffer var de eneste, som fik point:

- Så sejren var klokkeklar, fortæller Allan Ekström

Også i andre lande har det robotstyrede møllebyggeri voldt kvaler i de nationale konkurrencer. Kineserne, som ellers plejer at være med helt fremme, opgav således at gennemføre den sidste og sværeste del af opgaven.

Det er den samme opgave, som skal løses ved den internationale konkurrence i Costa Rica 10.-12. november. Robotterne skal dog på stedet samles og delvis omprogrammeres af deltagerne.

Sidste år var det to daværende 3.g’ere, Chris Sixhøj og Niki Zakariassen, som repræsenterede Thisted Tekniske Skole ved WRO.

Ifølge Allan Ekström er det første gang nogensinde, en uddannelsesinstitution vinder to år i træk - med to forskellige mandskaber.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...