Nordjyske ingeniørers løn stiger mindre end andre

Lønstigningerne er lavere og ledigheden højere i Nordjylland

Det har lange udsigter for de nordjyske ingeniører at få indhentet lønefterslæbet i forhold til deres kolleger i andre landsdele. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Det har lange udsigter for de nordjyske ingeniører at få indhentet lønefterslæbet i forhold til deres kolleger i andre landsdele. Arkivfoto: Michael Bygballe Michael Bygballe

NORDJYLLAND:De nordjyske ingeniørers løn er lavere end deres fagfæller i resten af landet. Årets stigning på 3,2 pct. løfter ikke niveauet op, så det har lange udsigter for de nordjyske ingeniører at få indhentet lønefterslæbet. Det viser den seneste lønstatistik fra Ingeniørforeningen, IDA.

- Der er tale om gode, men beskedne stigninger. Det afspejler, at det nordjyske arbejdsmarked for ingeniørerne ikke i samme grad har mærket efterspørgslen på ingeniører, som de har i andre egne af landet, siger formanden for IDA Nord, Niels Padkjær Pedersen.

- Inden for visse brancher i Danmark er der meldinger om mangel på ingeniører. Jeg håber, at den vækst, de brancher oplever, kommer til at smitte af på de nordjyske virksomheder, så vi kan få gang i væksten, og der kan blive skabt nye job i vores område, lyder det fra Niels Padkjær Pedersen.

Især fordi han er bekymret for antallet af ledige nordjysk ingeniører, der er røget op til at være blandt landets højeste. Tal fra Ingeniørernes A-kasse, IAK, viser, at 4,6 pct. af ingeniørerne i Nordjylland er berørt af ledighed. Det er over den generelle ledighed blandt ingeniører er på 3,5 pct. på landsplan.

- Ledigheden blandt ingeniører er faldende, det er et tegn på, at der sker noget på det private arbejdsmarked. Og her spiller ingeniørernes kompetencer en stor rolle. Desværre har den udvikling ikke i samme grad ramt de nordjysk ingeniørers arbejdsmarked, siger Niels Padkjær Pedersen.

- En lille del af forklaringen på den høje ledighed kan findes i, at vi uddanner ingeniører i Aalborg, og for de nyuddannede tager det stadig længere tid at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det til trods for, at de unge er villige til at flytte sig efter et job, siger Niels Padkjær Pedersen. abild

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Afsløring: Ansatte risikerede at styrte i døden på kriseramt nordjysk teater
Luk