Nordjyske kommuner strittede imod regeringsplan

De skyndte sig at tildele ekstra mange unge førtidspension inden reform

Direktør i Beskæftigelsesregion Nordjylland Karsten Simensen mener, at fortidens synder indhentede mange nordjyske kommuner.

Direktør i Beskæftigelsesregion Nordjylland Karsten Simensen mener, at fortidens synder indhentede mange nordjyske kommuner.

NORDJYLLAND:Mens resten af landet for længst har bremset op for tildelingen af førtidspensioner, har Nordjylland trådt speederen i bund til det sidste, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Fra i år straffes kommunerne hårdt, hvis ikke de skruer kraftigt ned for tildelingen af førtidspensioner. Med reformen af førtidspensionen skal kommunerne i stedet gøre alt for at få især unge i arbejde eller uddannelse.

Det fik allerede sidste år kommuner landet over til at bremse op for tildelingen af førtidspensioner. Især til dem under 40. Her var der på landsplan et fald på 10 procent.

Men ikke i Nordjylland. Her steg tildelingerne med 12 procent, og 642 unge blev sendt på førtidspension. Især de sidste måneder op til årsskiftet havde mange nordjyske kommuner travlt med den manøvre.

- Det var en form for oprydning før lukketid. Fortidens synder indhentede dem, siger direktør i Beskæftigelsesregion Nordjylland Karsten Simensen.

Han vurderer, at mange unge nordjyder simpelthen har fået lov til at passe sig selv så længe, at de har fået det endnu dårligere, så førtidspension endte med at blive eneste mulighed.

Hvorfor Nordjylland skiller sig ud fra resten af landet, har Karsten Simensen ingen forklaring på. Men han har stor tiltro til, at reformen vil kunne hjælpe de mange, der ikke længere skal henvises til førtidspension.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.