Nordjyske legetøjsbutikker frygter monopol

Fætter BR-familiens lukning af legetøjsgrossist giver kaos hos Legekæden

Christian Vejby driver fire nordjyske butikker i Legekæden, og han er bekymret over lukningen af den nordiske grossistforretning Norstar. Arkivfoto: Bente Poder

Christian Vejby driver fire nordjyske butikker i Legekæden, og han er bekymret over lukningen af den nordiske grossistforretning Norstar. Arkivfoto: Bente Poder

NORDJYLLAND: Den danske familievirksomhed, der står bag Fætter BR og Toys’r’us, lukker sin nordiske grossistforretning Norstar. Det skriver Børsen.

Dermed mister store dele af legetøjsbranchen adgangen til nogle af verdens største mærker og licenser som Barbie-dukker og Fisher Price-legetøj.

- Jeg køber 30 pct. af mine varer hos Norstar. Jeg er nervøs for alle de licenser, som de sidder på. De bliver jo bare flyttet over til Top-Toy, siger Christian Vejby til Børsen. Han driver fire nordjyske butikker i Legekæden.

Norstar har eneret til at sælge legetøj fra giganter som Mattel og Hasbro, der omfatter alt fra Barbie-dukker til Hot Wheels-racerbaner og Fisher Price-babylegetøj. Norstar står også for distribution af Bruder-gravemaskiner og Schleich-dyrefigurer.

Top-Toy oplyser ifølge Børsen, at Norstar lukkes ned efter julehandlen i år, men det skaber allerede nu problemer for kunderne.

- Vi sidder og laver julekataloger nu. Jeg vil jo ikke markedsføre et Schleich-produkt i mit julekatalog, hvis jeg ikke kan købe det efter 1. januar, siger Christian Vejby til avisen.

Top-Toy begrunder lukningen med, at koncernen vil fokusere på sine egne detailbutikker, og at det ikke er lykkedes at sælge grossistforretningen Norstar.

Lukningen af Norstar koster 100 ansatte jobbet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden