Nordjyske pumper til norsk olieindustri

Hamworthy-Svanehøjs satsning på offshore bærer frugt

Henrik Sørensen, adm. direktør på Hamworthy-Svanehøj: Vi konkurrerer på kompetencer og er glade for at sikre nogle nordjyske arbejdspladser. Arkivfoto:  Lars Pauli

Henrik Sørensen, adm. direktør på Hamworthy-Svanehøj: Vi konkurrerer på kompetencer og er glade for at sikre nogle nordjyske arbejdspladser. Arkivfoto: Lars Pauli

SVENSTRUP:Beslutningen om at gå ind i offshore-olieindustrien bærer frugt for pumpefabrikken Hamworthy-Svanehøj A/S i Svenstrup. Virksomheden har netop fået ordren på leverance af 38 store pumper til den norske stats olieselskab Statoil.

Aftalen er kommet i hus netop som leverancen af den første store ordre til offshore-markedet er påbegyndt: pumper for 270 millioner kroner til et værft i Brasilien.

Rigtig satsning

- Nu har vi fået bekræftet, at det var en rigtig strategisk beslutning at satse på off-shore, da marinemarkedet dykkede efter 2008, siger adm. direktør Henrik Sørensen til NORDJYSKE.

Pumperne til Statoil skal monteres i et flydende olielager i tilknytning til en produktionsplatform i den norske del af Nordsøen. Olien opbevares på den såkaldte FSU, indtil den bliver bragt i land af tankskibe.

Selve olielageret, der kan sammenlignes med et tankskib uden motor, skal bygges på værftet Samsung Heavy Industries i Sydkorea, og ud over de 38 pumper fra Svenstrup, skal søstervirksomheden Wartsila Pumps i Singapore levere brandsystemet ombord.

Henrik Sørensen er godt tilfreds med at kunne sikre nordjyske arbejdspladser i en vanskelig tid.

- Ordrebogen bliver større, så vi kan holde beskæftigelsen længere frem i tiden, og vi får også brug for måske en håndfuld flere medarbejdere som resultat af leverancen, fortæller han.

Kontrakten lyder på 42 millioner kroner. Altså ikke så stor som den brasilianske ordre, men udtryk for at den nordjyske fabrik kan klare sig på et marked med international konkurrence.

- Det er produkter, som kræver ganske meget engineering. Vi konkurrerer ikke nødvendigvis på pris, men på kompetencer, siger Henrik Sørensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.