Nordjyske skattekroner i nordjyske lommer

Erhvervsrådet vil ruste de lokale virksomheder til kampen om de offentlige anlægsopgaver

Offentlige byggeopgaver boomer i disse år. I Mariagerfjord Kommunes lagde man i efteråret sidste hånd på den største anlægsopgave i kommunens historie, det nye renseanlæg i Hadsund. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Foto Grete Dahl</i>

Offentlige byggeopgaver boomer i disse år. I Mariagerfjord Kommunes lagde man i efteråret sidste hånd på den største anlægsopgave i kommunens historie, det nye renseanlæg i Hadsund. Arkivfoto: Grete Dahl Foto Grete Dahl

MARIAGERFJORD:Den offentlige byggeaktivitet i Nordjylland er historisk høj og kan få afgørende betydning for de mange nordjyske aktører i byggebranchen. Derfor sætter Mariagerfjord Erhvervsråd og Væksthus Nordjylland i fællesskab fokus på, hvordan de mange offentlige milliardudbud kommer til at havne i nordjyske virksomheder, fremgår det af en fælles pressemeddelelse.

Offentlige bygge- og anlægsopgaver i Nordjylland for mere end fem milliarder kroner kræver masser af arbejdskraft. Og de nordjyske aktører i byggebranchen er langt fra de eneste, der ser frem til de næste mange års hektiske byggeaktivitet. Mariagerfjord Erhvervsråd og Væksthus Nordjylland samler derfor kræfterne for at klæde den nordjyske byggebranche så godt på som muligt til at vinde de kommende offentlige udbudsrunder. Det sker dels i form af et gå-hjem-møde i Hobro og et lidt længere kompetenceudviklingsforløb hos Væksthuset, oplyser erhvervsdirektør i Mariagerfjord Erhvervsråd Torben Ladefoged.

- Der er de næste mange år særdeles gode muligheder for at sikre arbejdspladser og vækst i den nordjyske byggebranche, men konkurrencen om opgaverne er også hård. Derfor er det afgørende at være så skarp som muligt, når man byder ind på et udbud.

- Det er grunden til, at Mariagerfjord Erhvervsråd er gået sammen med Væksthus Nordjylland om at hjælpe især små og mellemstore byggevirksomheder med at øge chancerne for at få del i de udbudte opgaver, sigerhan.

Også fra Væksthusets side er alle sejl sat til for at hjælpe den nordjyske del af byggebranchen:

- Vi har meget stor erfaring med kompetenceudvikling af virksomheder, og det kan være sin sag at byde ind på et offentligt udbud. Der er mange faldgruber, og griber man det bare lidt forkert an, kan det betyde mistede opgaver. Derfor har vi sammensat et forløb, hvor vi tager virksomhederne i hånden, så flest muligt får kompetencerne til at deltage i de offentlige udbud, pointerer Lasse Ellebæk Thomsen, vækstkonsulent i Væksthus Nordjylland.

Gå-hjem-mødet hos Mariagerfjord Erhvervsråd i Hobro 20. marts fokuserer blandt andet på det nye supersygehus i Aalborg og de faktorer, som kommunale beslutningstagere lægger vægt på, når de modtager udbudsmateriale fra private virksomheder.

Det noget længere kompentenceudviklingsforløb hos Væksthus Nordjylland klæder deltagerne på, så de kan vurdere, hvordan de skal deltage i et udbud.

Desuden sætter forløbet fokus på virksomhedernes nuværende kompetencer i forhold til prækvalifikation og giver i det hele taget deltagerne en omfattende værktøjskasse, der er altafgørende ved deltagelse i offentlige udbud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.