Nordjyske studerende er ærlige

Langt færre snyder med eksamensopgaver på Aalborg Universitet end andre steder

De studerende på Aalborg Universitet snyder kun meget sjældent med deres eksamensopgaver. Arkivfoto: Nicolas Cho MeierDe

De studerende på Aalborg Universitet snyder kun meget sjældent med deres eksamensopgaver. Arkivfoto: Nicolas Cho MeierDe

AALBORG:De studerende på Aalborg Universitet er hæderlige mennesker. Mens Aarhus Universitet i 2014 greb 209 studerende i eksamenssnyd, så var tallet blot 27 i Aalborg. Også CBS i København lå langt højere med 168.

- Mange opgaver bliver skrevet i grupper. Det begrænser snyderiet, for alle skal være enige om at gøre det. Samtidig øger det selvdisciplinen at vide, at man trækker andre med ned, siger studiechef Preben Sørensen, Aalborg Universitet.

I Aalborg bliver alle afgangsprojekter tjekket for plagiat ved hjælp af et computerprogram. Selv om tallet ligger langt lavere end andre steder, så voksede alligevel i 2014. Gennem mange år har det nemlig konstant svinget mellem 15 og 20.

Den stigning får Preben Sørensen til at varsle øget kontrol:

- Vi må overveje at udvide brugen af programmet. De studerende støtter kontrollen, for den beskytter jo det meget store flertal, der ikke snyder.

Konsekvenserne af at blive grebet er kontante: De fleste blev bortvist for et halvt år, nogle for et helt år - og i gentagelse lyder straffen på permanent bortvisning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.