Danmark

Nordjyske sygehuse slås sammen

To nordjyske sygehuse lukker og lægges sammen med andre for at øge effektiviteten og spare penge.

Et flertal i Region Nordjylland har indgået en endelig aftale om at lukke to nordjyske sygehuse i Dronninglund og på Mors. Funktionerne samles andre steder.

- Hensigten er at styrke det faglige og økonomiske udgangspunktet for driften af Sygehus Thy-Mors, siger regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman (S) i en pressemeddelelse.

Sygehuset Mors-Thy har tidligere i år været i vælten, da DR tidligere på året afslørede, at en ukvalificeret læge trods flere advarsler i årevis fik lov at operere patienter med fejlbehandlinger og skader til følge for patienterne.

Ydermere kom det også frem, at det generelle personale på sygehus Thy-Mors følte sig så presset af overbelægning, at de selv mente, at sygehuset ikke var patientsikkert.

Processen med at lukke de to sygehuse har dog stået på i længere tid og er en del af en større strukturændring som følger af byggeriet af de nye, store sygehusenheder.

- Regionen står over for en række udfordringer på sundhedsområdet, heriblandt en stram økonomi, en vækst i efterspørgslen efter sundhedsydelser samt øgede krav til effektivitet og produktivitet, siger regionsrådsformanden og fortsætter:

- Derfor er der brug for, at vi tilretter strukturen og opnår den forudsatte strukturbesparelse på 10 millioner kroner i 2015 og 40 millioner kroner i de kommende år, siger Ulla Astman.

Mens sygehusfunktionerne på Mors ryger til Thisted, skal funktionerne i Dronninglund spredes ud på et bredere udsnit af sygehuse.

Aftalen er indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Radikale Venstre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.