Nordjyske tvangsauktioner bliver færre

Kun 25 nordjyske ejendomme røg på tvangsauktion i juli

Antallet af nordjyske tvangsauktioner er faldet. Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

Antallet af nordjyske tvangsauktioner er faldet. Arkivfoto Scanpix Denmark

NORDJYLLAND:25 nordjyske ejendomme røg på tvangsauktion i sidste måned. Det er et fald i forhold til juli sidste år, hvor tallet lød på 37 tvangsauktioner. Det viser friske tal fra Danmarks Statistik.

Selv om man skal passe på at overvurdere betydningen af udsving i to måneders tal, så bekræfter forskellen mellem de to tal ifølge Spar Nords cheføkonom, Jens Nyholm, at det nordjyske ejendomsmarked gennem de seneste år løbende har fået det bedre.

- Hvis vi sammenligner niveauet for tvangsauktioner i april, maj, juni og juli sidste år med den tilsvarende periode i år, så svinger månedstallene, men tendensen er et faldende antal tvangsauktioner, siger han.

Drevet af boligmarkedet

Danmarks Statistiks tal for Nordjylland skelner ikke mellem typer af ejendomme og inkluderer altså også erhvervsejendomme, men Jens Nyholm er sikker på, at den stigende tendens i høj grad er drevet af en positiv udvikling på det nordjyske boligmarked.

- Beskæftigelses- og lønudviklingen for boligejerne har gradvis forbedret deres økonomiske situation godt hjulpet på vej af fortsat meget lave lånerenter, mener han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.