Udland

Nordkorea: Missilaffyringer var simulering af atomangreb

Tirsdagens prøveaffyringer skete angiveligt på direkte ordre fra Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

NKOREA-POLITICS-KIM Foto: Scanpix/Kcna

NKOREA-POLITICS-KIM Foto: Scanpix/Kcna

Tirsdag affyrede Nordkorea tre ballistiske missiler, og det var et led i et simuleret atomangreb mod Sydkorea.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, der citerer det nordkoreanske medie KCNA.

Ifølge KCNA var affyringerne tirsdag en direkte ordre fra Nordkoreas leder, Kim Jong-un. Han overværede angiveligt også aktionen.

- Testene afprøvede de operationelle muligheder ved at detonere atomare sprænghoveder monteret på ballistiske raketter i en bestemt højde over udvalgte mål, skriver KCNA.

Angiveligt er sydkoreanske havne udset som potentielle mål.

Tirsdag morgen affyrede Nordkorea tre missiler i retning af Det Japanske Hav.

Det oplyste først militæret i Sydkorea ifølge nyhedsbureauet Yonhap, og senere bekræftede USA's militær, at det også havde registreret affyringerne.

Missilerne, der blev sendt af sted fra regionen Hwangju i den vestlige del af Nordkorea, fløj mellem 500 og 600 kilometer, lød det fra den sydkoreanske militærkommando i en pressemeddelelse.

- Det er en distance lang nok til at ramme over alt i Sydkorea. Også Busan, hed det i meddelelsen.

Busan er Sydkoreas store havneby i den sydligste del af landet.

Styret i Nordkorea reagerede for godt en uge siden vredt på nyheden om, at Sydkorea og USA har truffet endelig afgørelse om at etablere et forsvarssystem, der kan forhindre missiler fra Nordkorea i at ramme nabolandet.

Nordkorea har truet med at gengælde opstillingen af et missilskjold med "fysisk handling", så snart det kender den geografiske placering af systemet.

I adskillige måneder har Nordkorea med jævne mellemrum foretaget prøveaffyringer af ballistiske missiler. I juni affyrede landet et mellemdistancemissil, og tidligere denne måned blev et missil sendt af sted fra en undervandsbåd.

FN's Sikkerhedsråd vedtog i marts en resolution om at udvide de internationale sanktioner mod Nordkorea. Det skete som svar på Nordkoreas atomprøvesprængning 6. januar, som var den fjerde af slagsen i det lukkede land.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.