Udland

Nordkorea trækker medarbejdere hjem fra industrizone

Nordkoreanske arbejdere bliver nu beordret hjem fra den vigtige industrizone mellem Nordkorea og Sydkorea.

Nordkorea trækker medarbejdere hjem fra industrizone

Styret i Nordkorea siger nu, at det vil trække dens arbejdere hjem fra industrizonen Kaesong og sætter alle industrizonens arbejdsopgaver på standby.

- Styret vil suspendere arbejdsopgaver i industrizonen, ligesom det vil undersøge, hvorvidt zonen skal bevares eller lukkes helt, lyder det fra styret i Nordkorea.

Tilbagetrækningen anses for en dramatisk optrapning af konflikten mellem Nordkorea og Sydkorea.

Den industrielle zone Kaesong, der ligger 10 kilometer inde i Nordkorea, blev oprettet i 2004 som et symbol på samarbejde på tværs af grænsen.

Nordkorea har altid været omhyggelig med ikke at lade stridigheder mellem de to lande gå ud over den vigtige frihandelszone, for den skaffer det trængte kommunistiske land hård valuta, som det har svært ved at skaffe sig på anden måde.

Flere end 50.000 nordkoreanere arbejder på fabrikker i Kaesong-komplekset, hvor omkring 120 firmaer fra Sydkorea har etableret sig.

Nordkorea meddelte før weekenden, at der er "krigstilstand" mellem de to lande. Og onsdag sagde det nordkoreanske militær, at det har fået endelig bemyndigelse til et "nådesløst" angreb på USA, der kan involvere atomvåben.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.