Udland

Nordkorea vil forhandle om lukket industrizone

Nordkorea foreslår samtaler med Sydkorea om at få genåbnet frihandelszone.

Nordkorea vil forhandle om lukket industrizone

Styret i Nordkorea er indstillet på at indlede samtaler med Sydkorea om at genåbne de to landes fælles industrizone, som har været inaktiv siden marts. Det skriver det kommunistiske styres nyhedsbureau, KCNA.

- Vi vil lade det være op til den sydlige side at bestemme, hvornår og hvor det passer bedst, at samtalerne finder sted, citerer nyhedsbureauet en udtalelse fra myndighederne i Nordkorea.

Den industrielle zone Kaesong, der ligger 10 kilometer inde i Nordkorea, blev oprettet i 2004 som et symbol på samarbejde på tværs af grænsen. I marts trak Nordkorea alle sine arbejdere hjem fra området og satte alle industrizonens arbejdsopgaver på standby.

Tilbagetrækningen blev anset for en dramatisk optrapning af konflikten mellem Nordkorea og Sydkorea.

Nordkorea har altid været omhyggelig med ikke at lade stridigheder mellem de to lande gå ud over den vigtige frihandelszone, for den skaffer det trængte kommunistiske land hård valuta, som det har svært ved at skaffe sig på anden måde.

Flere end 50.000 nordkoreanere arbejder på fabrikker i Kaesong-komplekset, hvor omkring 120 firmaer fra Sydkorea har etableret sig.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.