Udland

Nordkoreas atomhelte bliver forkælet med rejse

Atomforskere skal blandt andet en tur på skøjtebanen og se balsamerede lig på en belønningstur til Pyongyang.

Nordkoreas atomhelte bliver forkælet med rejse

De nordkoreanske forskere, teknikere og andre ansatte bag landets seneste atomprøvesprængning kan se frem til en rejse med "de største privilegier" til hovedstaden Pyongyang.

Styret i det lukkede land har nemlig valgt at belønne folkene for sprængningen 12. februar, som Nordkorea efterfølgende betegnede som en stor succes.

Turen til Pyongyang vil være fyldt med aktiviteter, lyder det fra det statslige nyhedsbureau KCNA.

- De vil tilbringe betydningsfulde dage i Pyongyang, hvor de vil nyde de største privilegier og blive favoriserede, skriver KCNA, der også lover en "lystig og fornøjelig" tur til hovedstadens udendørs skøjtebane og til byens rulleskøjtecenter.

Forskerne og de øvrige i gruppen vil fungere som det styrende arbejderpartis gæster, og de skal også besøge Kumsusan-paladset, der huser de balsamerede lig af Nordkoreas stifter Kim Il-sung og hans søn, landets tidligere leder Kim Jong-il.

Nordkoreas tredje atomprøvesprængning var landets mest kraftfulde til dato.

Mens den underjordiske atomprøvesprængning blev mødt med både forargelse og fordømmelse i store dele af verden, blev den i Nordkorea fejret med en orkestreret folkefest.

Styret i Pyongyang sagde efter prøvesprængningen, at den blev udført "på sikker og succesfuld vis":

- Atomprøvesprængningen blev udført som en del af foranstaltninger til at beskytte vores nationale sikkerhed og suverænitet mod den hensynsløse fjendtlighed fra USA, som overtrådte vores lands ret til en fredelig satellitopsendelse, lød det.

Både FN, EU, Nato og en lang række statsledere tog skarpt afstand fra den nordkoreanske provokation.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.