Nordmænd sigtet kun for narkohandel

Uafhængig myndighed skal undersøge politiets rolle i skyderi ved Ålbæk Havn

Kirsten Dyrman og Claus Hilborg holdt pressemøde om skyderiet.Foto: Michael Koch

Kirsten Dyrman og Claus Hilborg holdt pressemøde om skyderiet.Foto: Michael Koch

ÅLBÆK:Skududvekslingen mellem politiet og tre formodede narkosmuglere, der førte til drabet på 49-årig norsk statsborger søndag aften ved Ålbæk Havn, skal - som det er kotume - nu undersøges af Den uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

Derfor bliver den videre efterforskning delt i to. Nordjyllands Politi fortsætter sammen med norsk politi efterforskning i selve narkosagen, mens DUP skal efterforske selve skyderiet.

Det sker for at sikre, at politiet ikke har begået fejl, og at det har været nødvendigt for betjentene at skyde og agere, som de gjorde.

Skærpende omstændigheder

Derfor bliver de to overlevne nordmænd i første omgang ikke sigtet for drabsforsøg mod den sårede betjent, men kun sigtet for handel med narko under skærpende omstændigheder. Her er strafferammen 10 år, men med mulighed for at stige til 16 års fængsel, hvis der er tale om en betydelig mængde særlig farlig narko.

- De er ikke sigtet i forhold til skududvekslingen. Vi afventer undersøgelserne fra DUP, før der kommer en eventuel sigtelse om drabsforsøg, siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg, Nordjyllands Politi.

Og ikke meget tyder på, at der kommer en sådan sigtelse.

Ifølge DUP´s første afhøringer og undersøgelser, så var det den dræbte nordmænd, der skød mod politiet, oplyser Kirsten Dyrman, direktør for DUP.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.