Nordmændene står i kø for at hyre danske akademikere

Flere og flere danskere søger nu nordpå for at finde et arbejde. Og i Norge er man vild med dansk arbejdskraft

Nordmændene står i kø for at hyre danske akademikere

Mange nyuddannede akademikere havner uden et job. Hver fjerde magister og ingeniør, hver tredje djøf’er og næsten hver anden arkitekt kommer som nyuddannet ud til ledighed.

Men i Norge kan man sagtens bruge dansk arbejdskraft. Her har man lige nu brug for mere end 6000 ingeniører, 500 djøf’ere, 100 arkitekter og over 1000 magistre. Alene i København er der 5700 ledige akademikere.

Anna Mee Allerslev (RV), beskæftigelses og integrationsborgmester i Københavns Kommune, mener, at den norske mangel på arbejdskraft er godt nyt set med danske beskæftigelsesbriller:

- Vores ledige akademikere kæmper hårdt i Danmark i disse år, og selvom jeg godt kan forstå, at ikke alle føler sig fristet til at flytte til Norge i morgen, så er det måske en god mulighed for andre, siger hun.

For at matche ledige med norske job inviterer Job og Uddannelse i Øresundsregionen sammen med Jobcenter København samt faglige organisationer og a-kasser til jobmesse for akademikere i Øresundsregionen 25. april i København.

Og ud over jobmuligheder kan man blandt andet høre om løn- og arbejdsvilkår samt skatteforhold i Norge på dagen.

I dag arbejder der næsten 15.000 danskere i Norge. Og siden den økonomiske krise ramte dansk økonomi, er tallet steget med 1200. Det er blandt andet i byggeriet, i sundhedsvæsnet og oliebranchen, der efterspørger dansk arbejdskraft.

Mads Bille Kjær, arkitekt, har taget springet til Norge efter fem år med spredte projektansættelser i Danmark. På tre uger fik han tre jobtilbud - og har nu sagt ja til ét af dem på en tegnestue med 10 medarbejdere, som ligger udenfor Oslo.

- Her er der så meget at lave, at vi får bestillingsopgaver ind ad døren. Jeg får erfaring med regulært arkitektarbejde, hvor jeg har direkte kontakt med bygherren, starter med skitser og følger hele projektet til dørs, siger Mads Bille Kjær.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.