Nordmand: Dansk fodboldstjerne har snydt mig for penge

Fodboldspilleren Jan Gunnar Solli fortæller, at han er blevet narret af den tidligere topspiller Jacob Laursen

Den norske fodboldspiller Jan Gunnar Solli føler sig snydt på det groveste af den tidligere danske landsholdsspiller Jacob Laursen.

I et interview med norsk TV2 hævder den 34-årige nordmand, at Laursen i 2011 snød ham for en stor sum penge, da Jan Gunnar Solli med danskeren som mellemmand skiftede til New York Red Bulls.

Solli beretter, at han accepterede en lavere løn i den amerikanske klub mod en sign-on-fee på 250.000 dollar. Laursen skulle have en femtedel af pengene som provision.

Pengene er dog aldrig nået frem til den norske fodboldspiller, hævder han.

- Det virkede helt fornuftigt, og på daværende tidspunkt stolede jeg på ham.

- Sidenhen var jeg i jævnlig e-mail-korrespondance med ham omkring aftalen, og jeg tænkte, at det hele var fint, siger Jan Gunnar Solli til norsk TV2.

Jacob Laursen lovede ifølge nordmanden flere gange, at sign-on-fee-beløbet ville blive overført så snart, at danskeren havde fået pengene fra New York Red Bulls.

Tiden gik, og da pengene ikke kom, tog Solli selv kontakt til den amerikanske fodboldklub for at få svar på, om hans sign-on-fee var blevet overført til Laursen. New York-klubben kunne bekræfte, at pengene var overført til danskeren.

Efterfølgende var det umuligt for Jan Gunnar Solli at komme i kontakt med Jacob Laursen.

- Det er nok noget af det frækkeste, jeg er blevet udsat for, siger den norske fodboldspiller til TV2 Norge.

Med hjælp fra norske advokater og den danske Spillerforening var sagen ifølge norsk TV2 for retten i Danmark i marts, hvor Jan Gunnar Solli fik medhold.

- Dommen er klar, og man havde tillid til den forklaring, Jan Gunnar gav i retten, og han fik medhold, siger advokat Eirik Monsen til tv-stationen.

- Det betyder, at han skal have sine 200.000 dollar plus renter og sagsomkostninger. I dag beløber det sig til næsten to millioner danske kroner, siger Monsen.

Det har været umuligt for TV2 Norge at finde frem til Jacob Laursen for at få hans version af sagen.

44-årige Laursen spillede i 1990'erne 25 landskampe for Danmark. I sin aktive karriere optrådte han for FC København, Silkeborg, Vejle og engelske Derby County.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.