Nordmand dræbt i skuddrama

49-årig nordmand mistede livet i skyderi i Aalbæk Havn - to andre nordmænd anholdt og 250 kilo hash beslaglagt

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Det var en 49-årig nordmand, der blev dræbt sent søndag aften under en skudveksling med betjente fra Nordjyllands Politi og politiets aktionsstyrke.

Dramaet fandt sted ved godt 21-tiden søndag aften, og der blev affyret skud fra to betjentes tjenestepistoler.

Det fremgik på et pressemøde, hvor leder af Den Uafhængige Politiklagemyndighed Kirsten Dyrman og chefpolitiinspektør Claus Hilborg, Nordjyllands Politi, forklarede om søndag aften og nats hændelser ved Aalbæk Havn.

Nordmænd skød først

- Skudepisoden fandt sted umiddelbart udenfor Aalbæk Havn. Vi har ikke det fulde overblik over antallet af politifolk, der deltog i aktionen, men det var et større antal, og vi skal naturligvis afhøre samtlige, siger Kirsten Dyrman.

Hun fortæller, at der efter hendes oplysninger blev affyret skud fra den norske motorbåd, der kom sejlende til Aalbæk.

- Der bliver så umiddelbart derefter affyret skud fra, ved vi, to polititjenestemænds tjenestepistoler, og den nu afdøde er ramt med fire skud, mens den tilskadekomne betjent er ramt med to skud, det ene i lysken. En af de anholdte blev ramt af skud i brystet - han er stabil og uden for livsfare og er blevet afhørt, fortæller Kirsten Dyrman

Farlig aktion

Chefpolitiinspektør Claus Hilborg slog på pressemødet fast, at der var tale om en farlig aktion.

- Det, at vi anmoder aktionsstyrken om bistand, er jo fordi, det er en kompliceret operation, og vi kan jo bruge dem til farlige anholdelsesaktioner eller hvis kompleksiteten i anholdelsen tilsiger det. Det er klart, at vi som almindelig politikreds ikke har udstyr til aktion på åbent vand. Og det var et af de scenarier, der kunne komme på tale i denne situation. Med hensyn til farligheden var vi underrettet om, at de kunne være bevæbnede. Men vi vidste ikke, at de var det. Så vi havde ikke nogen forventninger om en skudveksling, og det er jo heller ikke sædvane i Danmark, sagde Claus Hilborg.

Den dræbte er født i 1963, mens den anholdte, der er indlagt på sygehus er født i 1985. Den sidste af de tre er født i 1976.

Der holdes grundlovsforhør senere mandag, men det bliver for lukkede døre af hensyn til efterforskningen, fastslog Claus Hilborg.

- Der blev beslaglagt 250 kilo hash. Det er hvad vi kan sige lige nu, lød det fra chefpolitiinspektøren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.