Nordmand er skisportens fartkonge

Aksel Lund Svindal vandt onsdag den samlede World Cup i styrtløb, efter at sæsonens sidste løb blev aflyst.

Nordmand er skisportens fartkonge

Norske Aksel Lund Svindal kan for første gang kalde sig den hurtigste mand i det internationale skisportscirkus.

Onsdag står det nemlig klart, at Svindal er vinder af denne sæsons World Cup i styrtløb, efter at sæsonens sidste styrtløbsafdeling i det schweiziske skiområde Lenzerheide blev aflyst på grund af tåge.

Dermed kan nordmanden ikke hentes i den samlede stilling, og han kan således føje World Cup-triumfen i styrtløb til den samlede sejr i super-G, som han allerede havde sikret sig.

Østrigske Klaus Kröll blev nummer to, mens italieneren Dominik Paris sluttede på tredjepladsen.

Mens tågen i Lenzerheide altså sørgede for, at den norske fartspecialist ikke kan hentes i styrtløbskonkurrencen, var den samtidig skyld i, at Svindal ikke fik mulighed for at hale ind på Marcel Hirscher i kampen om den samlede World Cup.

Her fører den østrigske tekniker med et forspring på 149 point, og nu er der kun tre chancer tilbage for Svindal til at nå konkurrenten.

Det bliver imidlertid svært, fordi to af afdelingerne er henholdsvis slalom og storslalom, og her er Hirscher på forhånd klar favorit.

- Kampen om den samlede sejr er nok forbi, desværre, men sådan er det. Hirscher har kørt virkelig godt hele sæsonen og fortjener at vinde, siger Svindal til NTB.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at vinde styrtløbs-cuppen, men jeg ville jo helst have kørt i dag. Juryen tog dog den rigtige beslutning ved at aflyse løbet, siger den norske fartkonge.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst