Udland

Nordmand klar til terrorangreb for al-Qaeda

Nordmand har været i træningslejr i Yemen og er nu klar til et angreb på Vesten, fortæller sikkerhedskilder.

Nordmand klar til terrorangreb for al-Qaeda

En nordmand skal være klar til et terrorangreb mod Vesten, efter han har modtaget træning af al-Qaeda i Yemen. Det fortæller europæiske sikkerhedskilder til AP ifølge Huffington Post.

Kilderne, som stammer fra tre europæiske efterretningstjenester, siger, at manden er "klar", hvilket betyder at han har afsluttet træningen og snart vil modtage et mål.

- Målet er sandsynligvis i Vesten, siger en af kilderne.

Der skal dog endnu ikke være udpeget et specifikt mål med angrebet.

Alle kilderne ønsker anonymitet, fordi de ikke må udtale sig om sagen.

Manden skal være omkring 30 år. Han er angiveligt blevet radikaliseret, efter han konverterede til Islam i 2008. Han har tilbragt nogle måneder i Yemen, hvor han efter alt at dømme stadig opholder sig.

Vestlige efterretningstjenester har længe frygtet netop dette scenarie, fordi en person, der er konverteret til Islam og siden er blevet radikaliseret, nemt kan blande sig med resten af befolkningen uden at vække særlig opsigt.

Samtidig vil manden let kunne rejse mellem de europæiske lande og til USA. Han har ingen pletter på straffeattesten, hvilket gør ham til en ideel rekrut for al-Qaeda.

- Ikke engang en parkeringsbøde. Han er fuldstændig pletfri og kan rejse over alt, siger en af de unavngivne kilder.

Kilden vil ikke gå i detaljer med, hvilke forholdsregler der bliver taget i forbindelse med sagen, men forklarer, "at der er et veletableret samarbejde mellem de vestlige efterretningstjenester".

Både CIA og FBI afviser at kommentere sagen. Samme melding lyder fra Norge, hvor Politiets Sikkerhedstjeneste (PST) henviser til en melding fra februar, der gik på, at adskillige er rejst fra Norge til konfliktzoner for at modtage træning.

/ritzau/