Nordmand skal stå i spidsen for kommende telekæmpe

Hvis fusionen mellem Telenor og TeliaSonera i Danmark går igennem, bliver norske Hilde Tonne direktør.

Selvom EU-Kommissionen endnu ikke har sagt god for, at teleselskaberne TeliaSonera og Telenor kan slå sig sammen på det danske marked, så har selskaberne taget så meget forskud på fornøjelsen, at de har udnævnt den kommende ledelse for det fremtidige selskab.

Hilde Tonne fra Telenor-koncernens topledelse er blevet udnævnt til administrerende direktør for det fremtidige joint venture i Danmark.

Telia Danmarks administrerende direktør, Søren Abildgaard, og finansdirektør Dennis Kilian udnævnes til henholdsvis viceadministrerende direktør og finansdirektør, oplyser selskaberne i en pressemeddelelse.

Tilbage i april meddelte EU-Kommissionen, at man agtede at se den danske telefusion yderligere efter i sømmene. Begrundelsen var bekymring for, hvorvidt en fusion vil svække konkurrencen på det danske telemarked.

Men allerede dengang følte Telenor og TeliaSonera sig trygge ved, at fusionen bliver godkendt i løbet af andet halvår 2015, og samme melding lød, da selskaberne for nylig modtog de spørgsmål, kommissionen havde, det såkaldte "statement of objections".

- Et statement of objections er almindeligt i forbindelse med en fusion af denne her type. I modsætning til bekymringerne i statement of objections, tror vi fuldt og fast på, at fusionen i sidste ende vil være til gavn for konkurrencen og de danske forbrugere, skrev Telenor i en pressemeddelelse i den forbindelse.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst