Nordsøen Oceanarium har fået international anerkendelse

Er blev akkrediteret medlem af den europæiske forening for zoologiske haver og akvarier

Ole Sanvig Knudsen
EAZAs logo.
EMNER 8. maj 2014 15:43

HIRTSHALS: Akvariet i Hirtshals er blevet akkrediteret og er nu optaget som medlem af den anerkendte Zoo- og akvarieorganisation – EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).

Optagelsen i EAZA er kulminationen på et stort stykke arbejde, som begyndte allerede sidste år.

- Nordsøen Oceanarium har lagt et enormt stykke arbejde i at blive optaget som medlem i EAZA, og der er strenge optagelseskriterier for at blive optaget” fortæller biolog og udviklingschef Kristina Ydesen.

- I marts måned fik vi besøg af 2 internationale ”screenere” fra EAZA, der i løbet af to dage gennemgik Nordsøen Oceanarium fra top til tå. Screenerne vendte hver en sten, kiggede alle afkroge af akvariet efter i sømmene, vurderede arbejdsklima, dyrehold og meget mere. Efter besøget indstillede screenerne os til optagelse, og efter en tur igennem EAZAs medlemskomité, har vi nu fået den gode nyhed om, at vi er blevet optaget, fortæller Kristina videre.

Medlemsskabet har stor betydning for Nordsøen Oceanariums fremtidige udvikling, da det nu bliver langt nemmere at etablere samarbejde med andre akvarier, når det handler om udveksling af dyr og det vigtige avlsarbejde. Desuden vidner optagelsen i EAZA om den høje standard på Nordsøen Oceanarium. Internationalt set er vi derfor i toppen, hvad angår alt fra maden i Caféen til vores måde at håndtere dyr samt vores formidling om livet i Nordsøen.

Nordsøen Oceanarium ser medlemskabet som et skulderklap for det arbejde, der dagligt udføres.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...