Nordtyskerne hylder dansk scorekonge

Landsholdsfløjen Hans Lindberg og Hamburg bliver fejret på rådhuset. Lindberg som Bundesligaens topscorer.

Nordtyskerne hylder dansk scorekonge

Der er folkefest i Hamburg. Byens håndboldhold bliver fejret for det Champions League, klubben vandt for to uger siden.

Fordi kampene i Bundesligaen først sluttede lørdag, har spillerne ikke haft tid til at fejre før nu. Det gør borgerne i Hamburg så, og det er med den danske landsholdsfløj, Hans Lindberg i hovedrollen.

For to uger siden vandt HSV Hamburg Champions League, og Hans Lindberg blev ved samme lejlighed kåret som topscorer i Champions League.

Lørdag fik han endnu en titel som scorekonge. HSV Hamburg-spilleren sluttede nemlig sæsonen som den mest scorende håndboldspiller i Bundesligaen.

Han scorede kun to gange i lørdagens uafgjorte kamp mod Melsungen. Men Hans Lindberg har nået at lave 235 mål, heraf 99 på straffekast i den forgangne sæson.

Han spillede i alle Hamburgs 34 ligakampe, og mønstrer altså et snit på 6,9 scoringer på kamp.

I øvrigt siger det lidt om Danmarks succes i håndbold for tiden, at der også danskere på de to næste pladser i en af verdens stærkeste håndboldligaer.

Anders Eggert fra Flensburg scorede næstflest mål i Tyskland. 221 blev det til for landsholdsfløjen, som også plejer at være en rimelig straffeskytte. 103 af hans scoringer var på straffekast.

På tredjepladsen på Bundesligaens topscorerliste er Morten Olsen fra TSV Hannover-Burgdorf. Han scorede 205 gange, og kun 58 af hans scoringer var på straffekast.

Den tyske liga holder nu sommerpause indtil slutningen af august, hvor sæsonen officielt begynder med den tyske Super Cup.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.