Europæiske union

Norge er positiv over for modtagecentre i Afrika

Norge vil deltage i de tiltag, der tages for at skabe fælles solidaritet, siger statsminister Erna Solberg.

– For os er det vigtigt,  at vi har en fælles europæisk asylpolitik, at vi har fælles regler og normer, og at vi kan deltage i de tiltag, der tages for at skabe fælles solidaritet, siger den norske statsminister, Erna Solberg, til NRK. Foto: John Thys/Ritzau Scanpix

– For os er det vigtigt, at vi har en fælles europæisk asylpolitik, at vi har fælles regler og normer, og at vi kan deltage i de tiltag, der tages for at skabe fælles solidaritet, siger den norske statsminister, Erna Solberg, til NRK. Foto: John Thys/Ritzau Scanpix

Den norske regering tager godt imod flere EU-landes tanker om at oprette modtagelsescentre i Nordafrika for asylansøgere.

– For os er det vigtigt, at vi har en fælles europæisk asylpolitik, at vi har fælles regler og normer, og at vi kan deltage i de tiltag, der tages for at skabe fælles solidaritet, siger statsminister Erna Solberg til mediet NRK.

Forslaget blev lagt frem på et særtopmøde søndag blandt 16 af de 28 EU-lande. Her diskuterede lederne behovet for en fælles europæisk indvandringspolitik. Det er i disse drøftelser, at forslaget om modtagecentre i Nordafrika står centralt.

- Jeg mener, at Norge også må følge med på det, der foregår, og eventuelt deltage - forudsat at der tages hensyn til vigtige kriterier, siger den norske regeringsleder.

Flere af topmødedeltagerne udtrykte efter søndagens møde håb og optimisme.

Italiens premierminister, Giuseppe Conte, erklærede sig "afgjort tilfreds".

- Vi har styret den igangværende debat i den rigtige retning, sagde Conte.

Italien præsenterede på mødet et skriftligt forslag om, at alle EU-lande skal acceptere at modtage deres andel af asylansøgere. Ellers skal støtten til landet reduceres.

Mødet i Bruxelles var arrangeret i forlængelse af en regeringskrise i Tyskland.

Forbundskansler Angela Merkels CDU er af sin ene koalitionspartner, CSU, blevet præsenteret for et ultimatum. Hvis ikke hun snarest finder en EU-løsning, vil CSU handle imod kanslerens politik.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst