Udland

Norge har akut mangel på sygeplejersker

Danske sygeplejersker kan få job på stedet i Norge. I Stavanger mangler der dækning for 1200 vagter i sommer.

Norge har akut mangel på sygeplejersker

Stavanger Universitetshospital mangler akut personale hen over sommeren. Det norske sygehus mangler at få dækket 1200 vagter og har derfor uden stort held forsøgt at rekruttere kvalificeret personale i Danmark og Sverige.

Det er særlig blandt sygeplejerskerne, den er gal. Hullerne i vagtplanen bekymrer personalets fællestillidsfolk så meget, at de har sendt en skrivelse til det norske Arbejdstilsyn, skriver Stavanger Aftenblad.

- Flere ansatte har kontaktet os og sagt, at de er nervøse for ferien. De er overordentligt bekymrede for arbejdsmiljøet og frygter, at de vil blive pålagt ekstra vagter og overarbejde, siger Aud H. Riise, som er fællestillidsmand for sygeplejerskerne.

Hun siger videre, at de ansatte frygter, at arbejdspresset vil medføre en overtrædelse af arbejdsmiljøloven, og at det igen vil gå ud over kvaliteten på arbejdet.

- Det er derfor, vi har henvendt os til Arbeidstilsynet og bedt dem om at vurdere situationen, siger hun.

Sygehusledelsen i Stavanger arbejder hårdt for at finde ledige sygeplejersker på markedet, men indtil videre har det været med yderst begrænset succes.

- Da sygeplejerskerne sendte brevet til Arbeidstilsynet, havde vi 1800 ubesatte vagter per 18. juni. Nu er antallet heldigvis reduceret til 1200, men det er stadig alt for stort, siger HR-direktør Maiken H. Jonassen.

Hun siger, at sygehuset har forsøgt at finde kvalificerede sygeplejersker i både Danmark og Sverige.

- Vi har engageret eksterne vikarbureauer og vendt næsten hver en sten i Norge, men endnu er det ikke lykkedes at skaffe nok sygeplejersker, siger hun.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.