Udland

Norge sigter unge mænd for IS-terror

I alt er tre nordmænd, der menes at have sluttet sig til Islamisk Stat (IS) i Syrien, nu sigtet for terror.

To unge norske mænd er blevet sigtet for terror, skriver NRK.

Den norske efterretningstjeneste (PST) mener, at de to 23-årige mænd opholder sig i Syrien og kæmper side om side med jihadister fra Islamisk Stat (IS).

PST henvendte sig for nylig til Oslo tingrett for at få indefrosset mændenes bankkonti og valgte samtidig at sigte dem for terror.

- Retten har taget konkret stilling til, om der er grund til at mistænke dem for brud på paragraf 147a (den norske terrorparagraf). Retten har fundet, at det er der, siger politiadvokat Anne Karoline Bakken Staff til NRK.

Hvis nordmændene bliver fundet skyldig i sigtelsen, risikerer de mellem 12 og 30 års fængsel.

- Det ligger i strafferammen og tematikken, at vi ser vældig alvorligt på dette. At vi har personer, som er sigtet for dette, er vældig alvorligt, siger Anne Karoline Bakken Staff.

De to mænd er ifølge NRK blandt de jihadister, som PST frygter mest.

Begge har opholdt sig i Syrien i over et år og har åbent skrevet på sociale medier, at de er knyttet til den frygtede IS-gruppe.

Tidligere kom det frem, at en norsk-chilensk islamist har fået indefrosset sine bankværdier, og at han er sigtet efter straffelovens paragraf 147a.

Dermed er mindst tre nordmænd, som er i Syrien, nu sigtet efter de mest alvorlige dele af den norske terrorparagraf, skriver NRK.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.