Udland

Norges justitsminister får høvl for propagandafilm

Den borgerlige regering i Norge har ladet fremstille en film, hvori ministeren selv optræder som journalist.

Norges justits- og beredskabsminister fra Fremskrittspartiet, Anders Anundsen, anklages for at beskæftige sig med propaganda, når han selv optræder i rollen som reporter i filmen "Trygghet i hverdagen".

- En af de ting, der er mest frustrerende som politiker, er, at medierne meget ofte er optaget af at finde de negative vinkler i deres historier. Derfor har vi lavet en film, der skal fokusere på, hvad regeringen mener, er vigtigt for at sikre din tryghed.

Sådan lyder Anundsens indledning på den godt 30 minutter lange film, der blev lagt ud på den norske regerings netsider mandag.

Journalist og forfatter Kjetil Stormark siger til den norske avis Dagbladet, at der er noget nordkoreansk over filmen.

- Man låner troværdighed fra et journalistisk format ved at benytte sig af journalistisk materiale. Fortælleteknikken befinder sig i grænselandet for, hvad der opfattes for etisk anstændigt, og dem, der svarer, er næppe helt ærlige, siger Stormark.

Også generalsekretær i Norges Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, forholder sig kritisk til den borgerlige regerings film.

- Dette er propaganda. Det er en ren pralevideo, siger Stavrum til den norske avis VG.

- Det er i orden, at han gør det, men det er helt unødvendigt, at han sparker til pressen, fordi den passer sit arbejde. Det er ikke noget nyt, at magten ikke bryder sig om kritisk journalistik, tilføjer hun.

Anundsen selv afviser kritikken og omtaler filmen som en "objektiv informationsvideo" og en "glad historie" om politiets arbejde.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.