EMNER

@NormalParagraphStyle:Vidste du?

Vingummi blev angiveligt opfundet af englænderen Charles Gordon Maynard i 1908. Charles¿ far ejede en slikbutik og var nær ved at fyre sønnen, da han hørte om vin-gummiet - faren var nemlig stærkt troende metodist. Det lykkedes dog Charles at overbevise ham om, at det nye slik ikke indeholdt vin. Navnet vin-gummi kommer angiveligt af, at det bløde slik traditionelt har underliggende frugttoner i smagen - på samme måde som vin. Vingummi er typisk lavet af vand, sukker, glukose, smagsstof, farvestof og gelatine. I stedet for gelatine kan man også bruge stivelse, hvilket gør vingummien lidt mere sej. Gelatine er et naturprodukt, lavet af huder fra svin eller køer. Det er gelatinen, der giver vingummien struktur og gør den elastisk. Vingummi fremstilles ved, at man koger vand, sukker, glukosesirup og geleringsmiddel ved temperaturer over kogepunktet - dvs. under tryk. Efter kogning tilsættes massen syre, farve og smag. Vingummimassen støbes nu i bakker med stivelsesmel - herefter skal de stivne i 1-3 dage enten ved stuetemperatur eller i varmeovn. Til sidst bliver melet børstet af og vingummierne overfladebehandlet. Det sker enten ved polering med voks eller olie, eller ved at de bliver overtrukket med sukker, syre eller salt. @NormalParagraphStyle:Kilde: www.wikipedia.dk og www.toms.dk