Norman er et unikum

Kommentar af NORDJYSKEs OL-udsendte Søren Olsson

Lasse Norman Hansen kan føre dansk cykling vidt. Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Lasse Norman Hansen kan føre dansk cykling vidt. Foto: Scanpix Scanpix Denmark

LONDON:Lasse Norman skrev dansk cykelhistorie søndag aften, da han hentede guldet i Omnium med en forrygende præstation over to dages konkurrencer.

Men det er ikke bare det faktum, at manden (eller drengen) vinder guld - det er måden, han gør det på, der for alvor imponerer.
I flere år har vi kendt til talentet hos den nu 20-årige cykelrytter. Allerede da han som juniorrytter slog Michael Sandstøds gamle danske rekord i fire kilometer individuelt forfølgelsesløb var man klar over, at der var noget særligt på vej. Men der skal også noget til for at kunne bygge på talentet, og det har Lasse Norman gjort til fulde.
Ved VM tidligere på året snuppede han en flot bronze i cykelsportens sekskamp, der kræver utrolig styrke og udholdenhed, og til OL har han været suveræn med kun en taktisk bommert i udskilningsløbet lørdag aften som et minus.
Hans indsats i scratch, hvor han styrtede og på ren adrenalin og raseri kom tilbage og tog vigtige placeringer fra sine nærmeste konkurrenter var intet mindre end imponerende, og så skal vi også huske, at han slutter af med at sætte dansk rekord i 1000 meter på tid - vel at mærke i den sjette disciplin på to dage.

Bliver en af de største

Lasse Norman Hansen er så stor en rytter, at han nærmest kun selv sætter grænser for, hvor langt han kan nå - og så skal man endda tænke på, at han med sine blot 20 år stadig mangler en masse erfaring rent taktisk. Stadig vinder han udelukkende på sin råstyrke - når der kommer en solid taktisk hjerne bagved, så bliver han nærmest ustoppelig.

Han kan blive den største banerytter i nyere tid, men han kan også omsætte sit talent til landevejen, hvor han tidligere har vist imponerende evner på enkeltstarten, og så blev han desuden dansk mester for u-23 ryttere, da han kørte for Team Concordia Forsikring Himmerland i 2011.
Og samtidig kan vi med ham på holdet beavare håbet om, at Danmark på et tidspunkt vælter briterne som den førende nation i holdforfølgelsesløbet.
Der venter en gylden fremtid for dansk cykling.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.