Norman-triumf efter rædselsår: Mit hoved trængte til det

Lasse Norman Hansen havde et frustrerende forår, men fik oprejsning med etapesejren i Danmark Rundt.

Lasse Norman Hansen holdt det jagtende felt bag sig og kørte solo over målstregen i Aalborg. Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

Lasse Norman Hansen holdt det jagtende felt bag sig og kørte solo over målstregen i Aalborg. Thomas Sjoerup/Ritzau Scanpix

AALBORG Hovedparten af forårssæsonen har været lige til skraldespanden, og om få måneder udløber hans kontrakt.

For cykelrytteren Lasse Norman Hansen var onsdagens flotte solosejr i PostNord Danmark Rundt en triumf, der kom på det helt rette tidspunkt.

Få kilometer før mål stak han af fra et ubeslutsomt hovedfelt og holdt lige akkurat forfølgerne bag sig med sit kraftfulde tråd.

- Jeg har trænet meget hårdt og vidste, at min form er god. Men jeg havde ikke lige regnet med at køre væk. Det var rent instinkt.

- Jeg trængte til det oven i hovedet. Mest af alt oven i hovedet. Det har ikke altid været lige sjovt at køre på cykel i denne sæson, siger Lasse Norman Hansen.

Tilbage i januar vandt han en etape i Herald Sun Tour, men derefter har der stort set kun været skuffelser at berette om for den tredobbelte OL-medaljevinder.

I løbet af to en halv måned i foråret deltog han i ti endagsløb, men udgik af de otte. Formen var helt væk.

- Det var træls. Jeg følte mig fra start ret godt kørende, men jeg fandt ret hurtigt ud af, at det kun var en følelse. Der var ikke noget i tanken.

- Jeg gennemførte nærmest ikke et cykelløb hele foråret. Jeg var småsyg mere eller mindre hele tiden.

- Jeg løb ind i en gang jernmangel, fordi jeg har presset kroppen rigtigt hårdt. Jeg har rejst en masse i vinter, og det betalte jeg måske regningen for i foråret, siger Lasse Norman Hansen.

Nu kan han altså køre torsdagens etape i løbets blå førertrøje, men der skal en ekstraordinær indsats til, hvis han skal beholde den.

Etapen byder nemlig på et besøg på den berygtede stigning på Kiddesvej i Vejle, hvilket normalt ikke er Lasse Norman-terræn.

- Jeg har kørt den etape to gange tidligere og er sluttet blandt de dårligste begge gange. Men jeg håber, trøjen giver vinger.

- Jeg ved godt, at Kiddesvej giver ondt i benene. Men nu må vi se. Jeg føler mig godt kørende, og selv om jeg ikke er blandt de letteste i feltet, så havde jeg en masse at skyde med op ad bakken i dag, siger Lasse Norman Hansen./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.