Børnepasning

Normering helt i bund

Jammerbugt er nr. 98 af 98 kommuner

Arkivfoto: Bent Bach

Arkivfoto: Bent Bach

JAMMERBUGT:Nummer 98 af 98 mulige - det er Jammerbugts placering blandt alle landets kommuner, når det gælder normeringen i daginstitutioner.

Det påpeger faglig sekretær Flemming Juul Gade, BUPL Nordjylland, efter sidste uges kommunalbestyrelsesmøde, som han overværede sammen med en stor flok forældre og pædagoger fra børnehaverne i Pandrup, Kaas og Moseby.
Anledningen var en mulig lukning af to mindre børnehave for at bygge en stor ny, og undervejs opstod ordveksling mellem Socialdemokraternes Morten Klessen og Venstres Lars Holt om standarden af kommunens børnehaver og dagtilbud i al almindelighed.
Klessen sagde, at kommunens investering i området er lille, og at standarden kan blive bedre ved at investere mere, mens Lars Holt pointerede, at langt de fleste forældre er tilfredse med tilbuddet, og at det er flot at man kan opnå det med en lav udgift.
- Men det er en ufravigelig kendsgerning, at Jammerbugt Kommune har den laveste personalenormering i hele landet. I følge kommunens egen indberetning til Statistikbanken er der ansat 0,7 pædagog og 0,5 pædagogmedhjælper, altså 1,2 voksen, pr. 10 børn, påpeger Flemming Juul Gade.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.