Norsk firma etablerer sig på Frederikshavn Havn

Det norske selskab KMT har valgt at slå sig ned i det nordjyske

Direktør i KMT Gjenvinning, Rolf Bergerud Næslund (tv), samt den daglige leder af den danske afdeling Ole Petter Nielsen.

Direktør i KMT Gjenvinning, Rolf Bergerud Næslund (tv), samt den daglige leder af den danske afdeling Ole Petter Nielsen.

FREDERIKSHAVN:Det norske selskab KMT Gjenvinning har valgt at slå sig ned på Frederikshavn Havn, hvor de med det nyetablerede datterselskab KMT Genvinding Danmark ApS skal behandle udrangerede søkabler.

KMT Genvinding Danmark får udtjente søkabler ind med skib, som skal klippes op i mindre stykker og transporteres til deres nye domicil på Sandholmen i Frederikshavn, hvor kablerne bliver splittet med henblik på genanvendelse.

Kablerne splittes op i rene materialer som kobber, jern, bly, aluminium, plast og nylon og størstedelen af materialerne kan herefter genanvendes.

Der ligger mange meter udtjente søkabler rundt omkring i havene, og Frederikshavn Havn er glade for at KMT Genvinding har valgt at placere sig i Frederikshavn, hvor både havn og kommune i forvejen har en grøn profil, og hvor miljø og genvinding er et af havnens fokusområder.

KMT Genvinding passer fint ind i havnens profil om at markedsføre sig som en aktiv medspiller på genvindingsområdet, hvor det både handler om at genbruge så mange råvarer som muligt, men lige så vigtigt er det, at de sidste restprodukter bliver bortskaffet på en så miljøvenlig måde som muligt.

Med etableringen af KMT Genvinding på Frederikshavn Havn, kan havnen føje endnu en virksomhed til listen af operatører, der beskæftiger sig med miljø og genvinding. Og med den forestående havneudvidelse bliver havnen i stand til at modtage endnu større skibe og offshoreenheder både med henblik på transport af genvindingsmaterialer samt ophugning af store enheder.

KMT Gjenvinnings direktør er også glad for, at de har valgt at ligge deres første danske afdeling i Frederikshavn:

- Vi har fået en utrolig god modtagelse af såvel havnen som Frederikshavn Kommune”, siger Rolf Bergerud Næslund.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden