Norsk fusk presser priser

Forlydender om omfattende norsk overfiskeri kan forklare lave priser på torsk

Arkivfoto: Martin Damgård

Arkivfoto: Martin Damgård

HANSTHOLM:- Er der noget om snakken, svarer det til, at Norge har overfisket sin kvote med en mængde, der er 10 gange større end den samlede danske torskekvote i Nordsøen og Skagerrak på 7.500 tons. Men selv om overfiskeriet er mindre, kan det være en forklaring på, at priserne på torsk har været under pres i en lang periode.

Det siger Jan N. Hansen, formand for Hanstholm Fiskeriforening efter det norske fiskeriblad ”Fiskaren” har skrevet, at de norske myndigheder nu skal undersøge, om Norge har eksporteret mere torsk, en der er registreret som fanget.

Ifølge bladet siger rygterne, at der er tale om 70.000 tons. Norge kan i år fange op til en million tons torsk.

- Blandt danske fiskere giver sagen stof til eftertanke. Hvis der kommer så store mængder ikke registreret norsk fisk ud på det europæiske marked - eller blot den halve mængde - vil det naturligt påvirke priserne i blandt andet Sydeuropa negativt, fordi markederne her allerede er under pres på grund af finanskrisen, siger Jan Hansen.

Han oplyser, at Danmarks Fiskeriforening vil presse på for at få sagen op i EU-sammenhæng, blandt andet i forhold til de norske muligheder for at sælge fisk i EU.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden