Norsk langrendslegende benægter doping

Bjørn Dæhlie føler sig mistænkeliggjort og hængt ud i svensk dokumentar om doping i langrendssporten.

Norsk langrendslegende benægter doping

Den norske langrendslegende Bjørn Dæhlie, som regerede i 1990'erne, bliver i tv-stationen SVT's dokumentarprogram "Uppdrag Granskning", der vises onsdag aften i Sverige, beskyldt for doping.

I programmet hævdes det, at alle medaljevindere fra VM i 1995 for eksempel havde hæmoglobinværdier på 17,5 eller mere, hvilket kunne tyde på bloddoping.

Den i dag 45-årige Dæhlie benægter at have dopet sig.

- Mit hæmoglobin-niveau lå normalt på mellem 15,6 til 15,8. Men jeg har været oppe på både 16 og 17. Det kan indtræffe under ekstreme tilfælde og have noget med højdetræning, indtagelse af drikke og sådanne ting at gøre, siger Dæhlie til Dagbladet.

- Jeg kan stå med ret ryg og være stolt af det, jeg har opnået. Når SVT først skulle gå ind i det her, burde de også have set på, hvad vi gjorde til træning og konkurrencer. Så kunne de se, at jeg lå på et jævnt niveau gennem hele sæsonen, siger han til VG.

Svenske Peter Hemmingsson, som var den medicinske chef for det internationale skiforbund (FIS) ved VM i 1995, benægter alle påstande om, at alle medaljetagerne fra mesterskaberne var dopede.

FIS' danske antidopingchef, Rasmus Damsgaard, udtalte mandag til Expressen, at den blodskanner, som blev benyttet dengang, ikke var pålidelig nok. Den bliver ikke længere benyttet.

Mellem 1992 og 1998 vandt Dæhlie otte OL-guldmedaljer samt fire gange OL-sølv. Det blev også til ni gange VM-guld.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst