Norsk politi anholder mistænkt i 16 år gammel drabssag

Tidligere dømt og frikendt mand er på ny anholdt i spektakulær drabssag i Norge.

Udland 9. juli 2015 13:41 - Opdateret 9. juli 2015 15:56

Norsk politi har torsdag anholdt en mand, der mistænkes for at stå bag et drab på en 12-årig pige for knap 16 år siden i landsbyen Hedrum, der ligger udenfor Larvik i det sydlige Norge.

Den opsigtvækkende sag er endnu mere bemærkelsesværdig, da den anholdte mand tidligere skal være dømt i sagen.

Ifølge de norske aviser Aftenposten og VG er manden den samme, som blev dømt i 2001 for at dræbe pigen. Han blev dog frifundet året efter.

Manden, som nu er i slutningen af 30'erne, har været i politiets søgelys i mindst 15 år, skriver avisen Dagbladet.

- DNA-beviset bliver centralt. DNA-beviset har stået centralt tidligere i denne sag, og det står centralt denne gang, siger rigsadvokat Tor-Aksel Busch til avisen.

Ti måneder efter, at Kristin Juel Johannessen blev fundet dræbt, blev en 23 år gammel mand anholdt. Han blev fundet skyldig og dømt til 12 års fængsel, da sagen gik i Larvik herredsret.

I forbindelse med ankesagen blev der lavet nye DNA-analyser fra hår som blev fundet på gerningsstedet. Et laboratorium i Tyskland fandt imidlertid, at håret ikke stammede fra manden, og rigsadvokaten frafaldt tiltalen.

- Jeg kan ikke sige noget om sagen. Min klient skal i forhør senere i dag. Han har ikke taget stilling til det, politiet anklager ham for. Jeg har haft en samtale med ham, siger mandens forsvarer, Søren Ø. Hellenes, til VG.

En anden mand har tidligere været sigtet for drabet, men sigtelsen mod ham blev henlagt.

/ritzau/NTB

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...