Udland

Norsk politi beslaglægger 1000 våben i storaktion

To personer, der rådede over det halve af våbnene, har været varetægtsfængslet. De risikerer seks års fængsel.

Det norske flag, Norge Foto: Scanpix/Brian Bergmann

Det norske flag, Norge Foto: Scanpix/Brian Bergmann

Norsk politi har beslaglagt næsten 1000 våben hos mellem 15 og 20 personer, og aktionen har stået på det seneste par måneder.

Halvdelen af våbnene er fundet hos to personer og er alt fra svære automatvåben til pistoler og revolvere, oplyser politiet i Hønefoss.

Der er tale om meget alvorlige brud på den norske våbenlovgivning. Men politiet oplyser ikke, hvilken personkreds det drejer sig om.

- Politiet har som følge af efterforskningen foreløbig sigtet en række personer. To personer har været varetægtsfængslet fra april til august i sagen, siger politiadvokat Hans-Peter Aasen.

Der er tale om våben, som står fuldt funktionsklare og våben, som let kan samles til at blive det.

- Det betyder, at det potentielt er meget farligt, hvis våbnene havner i de gale hænder, siger en talsmand for politiet, Geir Hermansen, til avisen VG.

Hos de to, der har siddet varetægtsfængslet, er der ifølge politiet beslaglagt mellem 500 og 600 våben. De kan, hvis de dømmes, risikere op til seks års fængsel for brud på våbenlovgivningen.

Sagen involverer folk fra Hønefoss-regionen og landet i øvrigt, oplyser politiet. Det drejer sig både om personer, som er kendt af politiet i forvejen, og folk, som ikke er det.

Der er ikke nogen forklaring på, hvad våbnene skulle have været brugt til.

/ritzau/NTB

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.