Udland

Norsk togturs-tv solgt til USA

En tv-udsendelse i timevis med smuk natur langs Norges længste togstrækning skal vises på tv-stationer i USA.

Norsk togturs-tv solgt til USA

Mens danske tv-serier som "Borgen" og "Forbrydelsen" har succes i udlandet, så vil det norske NRK-program "Nordlandsbanen minutt for minutt" blive sendt på flere end 100 tv-stationer i USA efter nytår, skriver nyhedsbureauet NTB.

- Det her er meget spændende, og det er superinteressant at foretage denne satsning i USA, siger salgs- og markedsansvarlig for Nordlandsbanen Bjørn-Tore Hansen i en pressemeddelelse.

- Vi ved, at mange amerikanere er begejstrede for smuk natur, og det har vi masser af langs Nordlandsbanen. Ud over NRK's optagelser fra toget gennem fire årstider har vi valgt at supplere med yderligere filmoptagelser fra steder, vi kører forbi på turen, tilføjer han.

Omkring 1,1 millioner tv-seere fulgte mellem jul og nytår programmet "Nordlandsbanen minutt for minutt" fra Norges længste jernbanestrækning.

De seneste år er programmer som Nasjonal vedkveld (Norsk brændeaften), Nasjonal strikkekveld, Bergensbanen minutt for minutt, Hurtigruten minutt for minutt og Nordlandsbanen minutt for minutt blevet populære blandt norske tv-seere.

"Sakte-tv", som er den norske betegnelse for tv-udsendelser, der udvikler sig rigtig langsomt, blev i år kåret til årets ord af det norske Språkrådet.

/ritzau/NTB

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.