Norske elever i vikingelære

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hele holdet af norske elever og danske brodøser. Privatfoto

Et af Vikingegruppen Lindholm Højes medlemmer, Jeppe Garly, har uddannet sig til lærer og er nu ansat på Seljord Højskole i Norge med vikingetiden som speciale.

Forleden tog han alle sine elever med på en tur til Danmark, hvor der blev aflagt besøg hos vikingegruppens brodøser. Brodøserne har syet en nøjagtig kopi af det over 70 meter lange Bayeuxtapet, og de norske elever, som havde medbragt stof og garn, blev undervist i de forskellige sting, brodøserne har brugt.

- Det var en helt fantastisk aften, fordi de var så entusiastiske og energiske, fortæller Anny Svendsen fra brodøsegruppen.

- Vi var overraskede over den energi, de lagde for dagen - både de unge mænd og de unge kvinder, tilføjer hun.

Eleverne fik også lejlighed til at kigge nærmere på brodøsernes nyeste projekt, som er et vægtæppe med motiver inspireret af Erik den Rødes saga, og dagen efter gik turen til Børglum Kloster, hvor kopien af Bayeuxtapetet er udstillet.

På besøgets sidste aften sluttede resten af vikingegruppens medlemmer, naturligvis iført vikingedragter, sig til eleverne og brodøserne, og så blev der hygget med vikingehåndværk, udveksling af viden og god mad.

- De norske elever fik en klar fornemmelse af, hvad man kan opleve ved at være medlem af en vikingegruppe i Aalborg /Nørresundby, fortæller Anny Svendsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.