Udland

Norske fanger tager hul på afsoning i hollandsk fængsel

Et fly med fanger fra Norge er angiveligt landet i Holland, hvor de kriminelle skal sidde fængslet.

Proppede fængsler i Norge fik sidste år den norske regering til at tænke i alternative løsninger, og nu lader de kreative tanker til at være blevet ført ud i livet.

Norge har lejet fængselspladser i Holland for at få bugt med en voksende kø af kriminelle, der venter på at afsone deres straf, og ifølge public service-kanalen NRK er det første fly med norske fanger tirsdag landet i den hollandske by Groningen.

Det har ikke været muligt for NRK at få bekræftet fangetransporten hos den norske kriminalforsorg på grund af "sikkerhedshensyn", men data fra flysporingstjenesten Flightradar 24 viser, at et SAS-fly er landet i den nordhollandske by lidt efter klokken 12.

Flyet lettede fra lufthavnen i Oslo med et flynummer, der ikke er knyttet til en sædvanlig SAS-rute, skriver NRK, der erfarer, at 25 fanger skulle være om bord.

Journalister ved lufthavnen iagttog ifølge NTB, at flyets passagerer blev kørt helt hen til maskinen uden om terminalen. Umiddelbart derefter lettede flyet og satte kurs mod Holland.

Både det norske og hollandske justitsministerium har forholdt sig tavse om den angivelige fangetransport. Begge henviser til et pressemøde, der bliver holdt onsdag, hvor fængslet officielt bliver indviet.

De norske kriminelle skal afsone deres straf i fængslet Norgerhaven.

Fængslet er lejet af Norge og har plads til 242 indsatte. I først omgang er det meningen, at 112 fanger skal transporteres til Holland, men 33 nægter at afsone i udlandet.

Holland har i mange år haft en aftale om at tage imod fanger fra nabolandet Belgien i et fængsel, der ligger ved grænsen mellem de to lande.

Aftalen med Norge kom i stand sidste år, og det vil primært være fanger med lange domme eller udenlandske statsborgere, som skal afsone uden for de norske grænser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst